Що насправді палять у депо на Бродівській

Що насправді палять у депо на Бродівській

Чи палять токсичні шпали у Тернополі у "Рефрежераторно-вагонному депо Львівської залізниці" з'ясовували депутати у суботу, 8 жовтня.

Про це повідомляє депутат Олег Нитка у себе на сторінці у "Фейсбуці":

"Чи довго ще нас травитимуть?
Сьогодні до мене звернувся Андрій Борденюк з Нового Світу, що знову є неприємний запах і важко дихати. Чоловік повідомив, що запах цей йде з території ДЕПО. Спільно з Andriy Shkula виїхали на місце. Далі без емоцій просто факти. Робіть висновки.

На місці зафіксували непоодинокий дим з теплушок де гріються працівники. Коли обходили територію побачили бочки в яких розігрівали смолу. Коли підійшли ближче побачили, що гріють смолу спалюючи шпали! (Див. Фото)Так так саме шпали, які пропитані креозотом (кому цікаво прошу в Вікіпедії прочитати про цю речовину). Це яд! Начальник ДЕПО, а зараз Тернопільського колійного ремонтного заводу (далі ТКРЗ), який з'явився несподівано швидко, доказував, що шпали спалювати можна, але чомусь всі працівники швиденько почали ховати шпали. Натомість шукали дрова щоб позапихати в теплушки і бочки для розпалу.(дивіться відео). А величезний резервуар з нарізаними шпалами погрузчиком вивезли в дальній куток підприємства. Ми викликали правоохоронців і написали заяву. При огляді території ТКРЗ знайшли десятки тисяч старих шпал які поскладовані в довжелезні ряди (Див фото). Але саме цікаве - знайшли пилораму де шпали нарізають певної довжини і окремо складають. Таких порізаних шпал було багато, не один кубометр. (Див відео). Начальник підприємства намагався переконувати нас в тому,що це на продаж. Якщо на продаж то давайте подумаємо для чого купують їх? Невже не для розпалу? Тобто шпали нарізають продають для того щоб по всьому їх спалювали???? В голові не вкладається!!!!

До речі, коли були на території підприємства то відчули той самий сморідний запах від якого по ночах (вночі палять, припускаю, інтенсивніше) дуситься час від часу все місто. Звідки він, здогадайтесь самі. Сподіваємся, що правоохоронці і екологічні організації хоч зараз побачать проблему!", - пише Олег Нитка.

Відео дня

Детальніше читайте на сайті "20 хвилин" у понеділок!

Нагадаємо, що раніше керівництво депо запевняло, що їдкий дим - від того, що горять торфяники.

Читайте також: Тернополяни знову скаржаться, що у депо палять токсичні шпали



Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • nika minikana

    В голові не вкладається. І ціі люди живуть в цьому ж місті. Тут живуть їхні родини, друзі і знайомі. Чи згадують вони про них коли травлять все місто? Ми можемо хоч кожен рік робити революції і кожен рік змінювати владу, але в тій дупі в якій ми сидимо, будемо сидіти і далі. Бо одні на чужому здоровї гроші заробляють, а іншим наплювати на своє здоровя і вони плють на чуже.
  • Genek Chofay

    можливо такого добродія який говорить що ці порізані шпали є цінним матерілом. то посадити його голою задницею то може щось таки до голови дійде
  • ретро

    В Інших країнах Екологи їх заборонили палити ще 1980 році! В нас Екологи тільки вміють хабарі брати. В усіх країнах їх переробляють на ось таких машинах: https://www.youtube.com/watch?v=LinS537ta7s , накласти на Львівську залізницюна штраф в суму двох таких машин, щоб відшкодували екологічні і моральні збитки місту і заборонити взагалі відкритий вогонь на території! Гроші у них є ,а от з мізками проблеми.

  • Haman Joey

    Коли місто, нарешті, лягти на? Торф'яну пожежу? Як не дивно торф, який горить тільки в нічний час. Вони знають, як пахне торф? Ось небезпечна отрута. Надзвичайно небезпечний для дітей і вагітних жінок!

    Анонім reply Haman Joey

    ви писали через гугл-перекладач?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up