Що почнуть робити в тернопільському аеропорту в 2019-ому

Що почнуть робити в тернопільському аеропорту в 2019-ому
  • Міністр інфраструктури Володимир Омелян 3 березня під час візиту у Тернопіль побував в аеропорту, де якраз проходили автозмагання. 
  • Організаторам заходу високопосадовець сказав, що на розвиток автоспорту в них є ще два роки. Бо потім почнуть будівництво аеропорту. 
  • Що там планують робити, журналістці "20 хвилин" пояснив нардеп Роман Заставний, який був із міністром. 

Автозмагання на території тернопільського аеропорту проводили в неділю, 3 березня. Проте, як кажуть організатори, їх могли відмінити через приїзд міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

- Ввечері в суботу, 2 березня ми дізналися, що аеропорт нам не дають, - каже керівник автоклубу Race Club Ternopil Олександр Шейбсак. - Коли передзвонили директору аеропорту, він це підтвердив і сказав, що приїжджає міністр інфраструктури. Тоді ми особисто вийшли на пана Омеляна, він не знав, що через нього скасовують змагання. І сказав, що дав вказівку голові ОДА, щоб нічого не відміняли.

Високопосадовець побував на території аеропорту під час змагань 3 березня. Пан Омелян був із нардепом Романом Заставним. 

Відео дня

- Сказав, щоб ми розвивали цей спорт, але лише протягом двох наступних років, бо вони почнуть будівництво аеропорту, - додає Олександр. 

Зв'язатися із міністром журналістці "20 хвилин" не вдалося, але плани на будівництво аеропорту прокоментував Роман Заставний. 

- Мені складно сказати, що міністр мав на увазі, - каже пан Заставний. - Але я знаю, що зараз розробляється стратегія розвитку і будівництво, теоретично, мали б розпочати не через два роки, а вже. Думаю, що міністр говорив про те, що саме на тій території планується будівництво нового аеровокзалу. Сучасного, європейського. Бо той, що є, має маленьку пропускну спроможність і він не годиться. Але це буде не перший етап будівництва. 

Першочергово у 2019-ому році, за словами нардепа, планують встановити нову огорожу, освітлення та, якщо вдасться, реконструювати частину смуги, щоб літаки могли сідати. 

Ще у листопаді 2018-ого Тернопільська облрада затвердила концепцію розвитку аеропорту "Тернопіль" до 2030 року, яка передбачає будівництво вантажного митного терміналу. Його орієнтовна вартість - 308 млн грн. Для будівництва відведуть площу 13,5 га. Вантажний термінал можуть побудувати вже за 6-7 років. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Ні якої  конкретики, хіба що, паркан і ремонт смуги. Поки що, меседж такий самий як у попередників: затвердили проект, стратегія розвитку, має бути...
    Папір все терпить.
    За звичай, виділять 1млн. грн. на підтримку штанів і крапка.
  • Ната Лия

    мрійники))))не влаштовує низька пропускна спроможність????)))а кого вони пропускають?коли останній раз там літак був?недавно, у 20 хвилинах, згадували про роботу аеропорту у радянські часи, все оідало і пропускало,а зараз ....огорожа і освітлення не відповідають європейськім нормам)))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up