Партнер рубрики Події

Що подивитися, де відпочити у Тернополі на вихідні

Що подивитися, де відпочити у Тернополі на вихідні

Виставки, концерти, екскурсії, творча зустріч, майстерклас— у Тернополі на вихідні багато цікавих подій.

Події

Обласна бібліотека для молоді

18 лютого о 14:00 год в літературному просторі «Читай! Мрій! Дій» Тернопільської обласної бібліотеки для молоді відбудеться творча зустріч із письменником, військовослужбовцем Андрієм Кириченком.

Творчість Андрія Кириченка відображає невідомий для багатьох цивільних, і водночас знайомий до найменших дрібниць військовим світ, який починається з наближенням до лінії фронту або назавжди лишається всередині солдатського наплічника.

Відео дня

Він майстерно розказує реальні історії російсько-української війни, безпосереднім учасником або свідком яких був, закамуфльовуючи їх художніми описами та влучними метафорами, ніби маскувальною сіткою.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «тернопльська обласна бблотека для молод запрошуемо на творчу зустрч i3 письменником та вийськовослужбовцем андріем кириченком автором прозових та поетичних текстi̇в, яKİ € вдображенням украйнського военного сьогодення 18 лютого o 14:00 M. тернопль, вул. д.нечая, 29 тел. +38 (068) 912 16 68 модератор: юрий втяк перекладач, письменник mà продюсер культурних просктів»

Майстер-клас

18 лютого 14:00 - 17:30 — майстер-клас з розфарбовуванню м'яких іграшок (Казкова резиденція на Театральному майдані (Туристично-інформаційний центр)

Виставки

Краєзнавчий музей

Виставка «Полк АЗОВ – Янголи Маріуполя» (виставкова зала музею)

Виставка фондових матеріалів «Спом’янімо славу Крутів» (до 106-ї річниці бою під Крутами)

Виставка фондових матеріалів «Естетика малярського чуття» (до 95-річчя від народження заслуженого художника України  Ярослава Омеляна)

Виставка фондових матеріалів «Театр – його життя» (до 105-річчя від народження Олекси Корнієнка – драматурга, театрознавця)

Виставка фондових матеріалів «День Великого єднання» (до 105-ї річниці Акту Злуки УНР і ЗУНР)

Виставка фондових матеріалів «Науково-експозиційний спадок Сидонії Зелінської» (до 95-річчя від народження експозиціонера, краєзнавця, дослідника у сфері лісового господарства)

Виставка фондових матеріалів «Його покликання – музейництво» (до 90-ї річниці від народження директора Тернопільського обласного краєзнавчого музею 1976-2003 років Венедикта Лавренюка)

Виставка фондових матеріалів «В оборонні Незалежності» (До Дня збройних Сил України)

Виставка фондових матеріалів «А ми нашу славну Україну, гей, гей розвеселимо!..» (до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва)

Виставка фондових матеріалів «Дзеркало народної душі» (вишиті рушники і ляльки-мотанки)

Музей працює з 9.00 до 17.00 год.

Екскурсії 

Велич Тернопільської Катедри — 18 лютого, 16.15

Запис на екскурсію обов’язковий, тел. 098 0520 720 або вул. Грушевського, 2

 * У розкладі можливі зміни

Вистави

Ляльковий театр

Снігова королева — 18 лютого — 11.00, 13.30

Квитки: 100 грн

Драмтеатр

Мадемуазель, негайно одягніться — 18 лютого, 18.00

Квитки: 100—200 грн
 

Для дітей

По щучому велінню — 18 лютого, 13.00

Квитки: 100 грн

Крижане серце (театр ім. М. Старицького)
Драмтеатр, 17 лютого, 14.00 

Квитки: 100—250 грн

Божевільна ніч або №13 (театр ім. М. Старицького)

Драмтеатр, 17 лютого, 18.00

Квитки: 100—300 грн

Концерти

The Harry Potter symphony

ПК «Березіль», 18 лютого, 17.00

Захоплива музично-театральна подорож у світ Гаррі Поттера від Bigshow Orchestra. Унікальна можливість пройти крізь платформу 9,3/4 та відправитись у школу магії Гоґвортс. The Harry Potter magic and symphony show —  це поєднання музики, театрального шоу, світлових та візуальних ефектів, інтерактиву з безліччю сюрпризів та подарунків!

Квитки: 290—790 грн

Ярослав Борута. «Лебеді кохання»

Філармонія, 18 лютого, 16.00

Улюбленець усіх поколінь, автор і виконавець багатьох хітів, співак та композитор. Його пісні більше 25-ти років користуються популярністю, збирають шалені перегляди у соцмережах та на музичних платформах.

Квитки: 200—400 грн

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про відкриття виставки «Янголи Маріуполя». Виставка присвячена полку «Азов». На ній зібрана інформація – фото й біографії, понад 200 полеглих азовців з усієї країни, які віддали життя за рідне місто. 

 

Читайте також:

 Мешканці Тернополя можуть відвідати виставку про «янголів Маріуполя» (Репортаж)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavl Rebrov

    вдома відпочити

keyboard_arrow_up