Партнер рубрики Події

Що потрібно для того, щоб відключитись від централізованого опалення та постачання гарячої води

Що потрібно для того, щоб відключитись від централізованого опалення та постачання гарячої води
  • Подати документи на відключення від центрального опалення та постачання гарячої води можна до 1 жовтня. У законодавстві - зміни. 
  • Відповідну заяву слід подати до Центру надання адміністративних послуг в Тернополі. Далі заяву розгляне комісія.

17 вересня набув чинності наказ Мінрегіону України від 26.07.2019 №169, яким затверджено новий Порядок відключення споживачів від систем централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Розглядом усіх питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) централізованого опалення та постачання гарячої води займатиметься комісія, склад якої затвердили на засіданні міськвиконкому 25 вересня.

- У порядку відключення будинків та окремих квартир від централізованого опалення відбулись зміни, - каже начальник управління ЖКГ Тернопільської міської ради Олег Соколовський. - Ми створюємо постійно-діючу комісію для розгляду подань щодо відключення споживачів від системи Централізованого опалення та подання гарячої води. На даний час закон каже, що люди поквартирно житлові та нежитлові приміщення можуть відключити тільки до 1 жовтня. 

Відео дня

Комісія має розробити порядок отримання заяв від споживачів. Також мають розробити інформаційні та технологічні картки споживачів, які мають оформлювати у ЦНАПі.

- Відключення має різні процедури для окремих приміщень та цілих будинків, - продовжує пан Соколовський. - Весь будинок можна було відключити до 1 вересня. Більше такої можлиивості у споживачів немає. До 1 жовтня будуть розглядатись заяви окремих громадян та нежитлових приміщень.

 

Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що подання заяв має бути через ЦНАП, щоб уникнути будь-яких зловживань. Усі рішення буде приймати колегіально комісія.

- Прийняли Закон, який передбачає, що сам порядок передбачатиме Міністерство регіонального розвитку. Людям багато що пообіцяли, - каже Сергій Надал. - Із відключенням цілого будинку терміни вже пройшли, з відключенням квартир - до 1 жовтня. В принципі технічно це нереально зробити. Тому, що немає технічно-проектної документації. Зараз ми створюємо комісію та пропонуємо всім мешканцям подавати заяви на розгляд через ЦНАП, щоб не було ніяких зловживань з жодної сторони. Комісія також протокольним дорученням має заборонити надання будь-яких індивідуальних консультацій. Якщо не буде ніяких змін в законодавстві, то ми ці заяви розглядатимемо і після 1 жовтня. 

Які документи потрібно зібрати, щоб оформити таке відключення читайте у матеріалі "Коли тернополяни зможуть відключатися від централізованого опалення"

Усі витрати, пов'язані з відокремленням (відключенням) квартири чи нежитлового приміщення від ЦО та ГВП, здійснюються за рахунок власника. Після підписання акта виконавець відповідної комунальної послуги повідомляє власника про перегляд умов або розірвання договору про надання послуги.

Довідка

Центр надання адміністративних послуг в Тернополі знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вулиця Князя Острозького, 6. Тел.  0 352 404 194

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    А ,що ж не говорять ,що якщо відключається весь будинок то треба і мережі газові перераховувати ,і більшу трубу закладати ,а може навіть і ГРП ставити щоб тиск підняти . Ось думати взагалі не хочуть . А як щодо викидів з тих котлів ,а як з вентиляцією .Старі будинки не передбачені під ІО бо треба мати витяжну і приточну вентиляцію .В часи коли всі поставили герметичні вікна і двері то вентиляція взагалі пропала . Ті чинуші взагалі усвідомлють ,що роблять . Питання ,а чому ж не пропишуть в умовах , що до тих котлів треба ставити газосигналізатори з відсікаючими клапанами . Забезпечити витяжку нормальну , прорахувати мережі ну і так далі .Все треба технічно обгрунтовувати ,а не так щоб люди з економічною і педагогічною освітою приймали такі рішення від котрих залежить чиєсь життя .
  • Пустило

    Ну-ну,вже з смітниками наробили-засмерділи весь Тернопіль,ше тут накерують-з таким підходом взагалі ніякого опалення може не бути-централізоване стане не рентабельне,як багато людей відключиться.а індивідуальне як бог дасть.
  • Олена Чупровська

    Аж 5 днів дали, молодці
  • Ната Ли

    Від централіщованого опалення вілключитися і далі неможливо,читайте закон))),а від гарячого водопостачання і так всі відключені)(тепломережі порушують умови договору.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up