Партнер рубрики Події

Комунальники кажуть, що чистять дороги від 5-ї ранку

Комунальники кажуть, що чистять дороги від 5-ї ранку
  • До розчищення міста від снігу залучили 21 авто, з них 14 піскорозкидачів. Ще близько 40 одиниць техніки є у ЖЕКів.
  • Крім техніки, дороги і тротуари розчищають 85 двірників і понад 300 двірників ЖЕКів, які прибирають прибудинкові території. 
  • Очищення міста від снігу, як каже начальник управління ЖКГ, перевіряють постійно, виїжджаючи на місця. 

 

Працювати комунальники та підприємства, які виграли тендер, почали ще за день до снігопаду, кажуть в управлінні ЖКГ. Зараз найкраще розчищені ті дороги, по яких їздить громадський транспорт, бо їх прибирають в першу чергу. В гіршому стані, за словами начальника управління Олега Соколовського, вулиці приватного сектору. 

- Ми знали, що буде підвищена норма випадання снігу, згідно з повідомленнями із гідрометцентру, - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Тому ми провели нічні чергування, як відділу технагляду, так і виконавці робіт. Попередньо посипали дороги і сніг падав не на чистий асфальт, а на суміш, щоб запобігти ожеледиці. 

Проте є в чиновників зауваження до виконавців робіт.  Як зазначив пан Соколовський, об'їзд міста розпочинається о 5-й ранку, щоб зачистити дороги та тротуари.

Відео дня

- На жаль, не завжди так виходить. Є зауваження до підприємства "Авакс Проф", бо вони не зачистили заїзні кишені, самі зупинки громадського транспорту, - каже Олег Соколовський. - Це створило певні незручності для тернополян, для пасажирів, бо їм тре було ставати в ті сугроби, щоб зайти в тролейбус. Таку роботу "Авакс Профу" не зарахують, відповідно кошти за це вони не отримають. Але в загальному люди працювали непогано.

Зараз, за словами начальника управління, ще очищують тротуари, також очистять дороги від "каші", тобто перемішаного снігу з сіллю. Готуються і до різкого зниження температури.  

За очищення прибудинкової території та виїздів із дворів відповідають ЖЕКи та ОСББ. За словами пана Соколовського, в ЖЕКах є мінімум по два трактори, вся техніка на виконанні робіт.

- Ми об'їхали багато прибудинкових територій і побачили, що роботи виконуються: зачищають як тракторцями, так і двірники, - каже Олег Соколовський. - Є ОСББ, які взагалі ще нічого не робити, є і ті, які спрацювали краще, ніж наші ЖЕКи. Крім зауважень, ми не можемо більше нічого зробити з ОСББ, але хочемо, щоб усім тернополянам було комфортно ходити та їздити, оскільки місто - єдиний організм. В нас немає такого, що хтось свій, хтось ні. 

За словами пана Соколовського, якщо почнуться сильні морози, і сіль уже не працюватиме, тоді дороги та тротуари посипатимуть шлаком.

Загалом, як каже пан Соколовський, цей снігопад показав чи можуть ті виконавці, які виграли тендер, працювати. На його думку, можуть, але їхню роботу треба коригувати, бо все одно це не те виконання робіт, яке мало би бути. Тому в управлінні коригують маршрут техніки, яка розчищає дороги, міняють години виконання робіт і разом з технаглядом більш жорсткіше контролюватимуть цю роботу, бо хочуть, щоб якість роботи було вищою.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Білецький

    Від чого чистять ?

    Петро Білецький reply Петро Білецький

    Крутять GPS шоб потым гроші на пальне списати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up