Партнер рубрики Події

Що цікавого є на території «Файного зимового містечка» та скільки коштують розваги (РЕПОРТАЖ)

Що цікавого є на території «Файного зимового містечка» та скільки коштують розваги (РЕПОРТАЖ)
  • Відкриття зимового містечка та Театральному майдані та засвічення головної ялинки міста цього року відбулося 10 грудня. Ми дізналися, що цікавого там є цього року. Як змінилися деякі локації?
  • Які атракціони працюватимуть та скільки вони коштуватимуть. Дивіться наш репортаж!

Виконавчий комітет дозволив на Театральному майдані не лише атракціони, а і святкову торгівлю.

З’явилися кілька нових фотозон. Біля ялинки встановили сніговика.

Відео дня

Біля монументу Незалежності – солдатики.

Фотозону з подарунками та ялинками облаштували біля драмтеатру.

Найбільш дивна фотозона – тиранозавр, який тягне санчата. А як вам такий новорічний креатив?

Деякі МАФи пустують

На майдані встановили нові дерев’яні кіоски для святкової торгівлі. Минулих років вони виглядали інакше. Нові МАФи мають герби Тернополя. Ось який вигляд вони мали раніше та тепер:

Однак хоча зимове містечко вже офіційно працює, деякі кіоски лише встановили. Вони ще «запаковані» у плівку після транспортування.

Будуть і МАФи з вуличною їжею. Вже облаштували мангали та казани для приготування їжі. Вони розташовані біля пам’ятника Пушкіну.

Читайте також:

Біля ялинки стояв Дід Мороз та продавали цукерки: ми відтворили 10 ретро-фото новорічного Тернополя

Ковзанку та гірку для тюбів ще не запустили

Зимову ковзанку та гірку для сноутюбів планували запустити 14 грудня. Однак вони ще не функціонують. Біля ковзанки ще немає окремого намету для оренди ковзанів. Територію очищають від снігу та готують заливати для заморозки. Вони кажуть – запрацює ковзанка скоріш за все на вихідних, напередодні Дня святого Миколая. Наразі ж ще необхідно запустити обладнання та «наморозити» ковзанку.

Минулого року вартість катання на ковзанах становила 60 грн для дітей та 70 для дорослих  з понеділка по четвер. Стільки ж коштувала година прокату ковзанів. З п'ятниці по неділю та у святкові дні дорожче – 70 грн для дітей та 80 гривень для дорослих коштувало катання за годину. Така ж вартість була на оренду ковзанів.

Гірка для тюбів теж ще не готова. Нагадаємо, таку встановлювали у 2020–му році. Вартість одного спуску коштувала 40–50 гривень. П’ять спусків – 100–150 гривень, Десять спусків коштувало 150–200 гривень. Вартість залежала від дня.

Гірка цього разу буде біля драмтеатру. Позаминулого року вона стояла біля пам’ятника Пушкіну. Гірка, яку ще монтують, висотою двох поверхів. Тепер спуск більш пологий.

Ось як виглядали гірки у зимовому містечку 2020 та 2022:

А як вам більше подобається?

Буде хатинка святого Миколая

На території зимового містечка знову з’явиться хатинка Миколая. Минулого року її не встановлювали через карантинні обмеження. Дивіться, як виглядала хатинка у «Файному містечку 2020» та нині:

Відкриття хатинки відбудеться 17 грудня о 17:00. У програмі будуть конкурси, розваги та подарунки для дітей.

Які є атракціони

На майдані вже облаштували різні атракціони, як для дітей, так і дорослих. Є дитяча залізниця, гелікоптери, маленька ланцюгова карусель, аерохокей, тощо.

Також вже працює атракціон «Лавка» та велика ланцюгова карусель. Ціни дивіться на графіці:

Минулого року на майдані встановлювали карусель, яку розкритикували деякі тернополяни, оскільки вона радше нагадувала тематику Хелоувіну, а не Різдва чи Нового Року.

Тепер на тому місці ланцюгова карусель.

А як вам зимове містечко? Чи подобається воно вам? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up