Щоб зайняти чергу на виготовлення біометричного паспорту, люди приходять в п'ятій ранку

Щоб зайняти чергу на виготовлення біометричного паспорту, люди приходять в п'ятій ранку
  • Через великий ажіотаж на біометричні паспорти, записатись на електронну чергу практично нереально.
  • Подати документи на виготовлення закордонного паспорту можна і в державному підприємстві "Документ", на Руській, 17.
  • Але там доведеться доплатити за послуги та зайняти чергу о 5-й ранку, щоб встигнути потрапити в сотню і отримати в 9.00 номерок. 

- Я кілька разів намагався спіймати вільне місце у електронній черзі, - розповідає тернополянин Віктор Кравець. - Рахував тих 15 днів.  "Чергував" на офіційному сайті по ночах. Пробував забронювати через термінал. Але все безрезультатно. Не знаю, як це вдається іншим людям. Потім знайшов інформацію, що можна зробити паспорт у цій установі, яка теж є державною. 

Читайте також: Як тернополянам отримати закордонний паспорт без черги і переплат

У "Документі" чоловіку пояснили, що щодня видають 100 номерків. Але для того, щоб їх отримати, потрібно потрапити в першу сотню з черги. А для цього варто прийти якомога раніше. 

Відео дня

- Тобто, в годині пʼятій, - продовжує чоловік. - Я прийшов близько 6-ї і під стінами установи уже були люди. В списку я був сороковий. Ще записав свою маму та сестру. Вони підʼїхали пізніше. До 9-ї ранку назбиралось більше сотні людей. Але номерки отримали лише сто. Памʼятаю, що якась жінка ще сперечалась, що раніше по 120 номерків видавали. 

Після того, як вам видадуть номерок, потрібно ще зачекати в черзі, щоб написати заяву. 

- Я був сороковий, то чекав трохи більше години, - каже Віктор. - Але дуже важливо, щоб ви не пропустили свою чергу, бо номерок потім не видадуть. В приміщенні є табло, на якому показано, скільки якому номерку ще очікувати. Коли черга дійде до вас, то на табло вибʼє, до якого віконечка вам підійти. Також це озвучать. У вас візьмуть український та закордонні паспорти та ідентифікаційний код.

Старий закордонний паспорт можна залишити діючим. Про те, чи залишаєте чи ні, у вас запитають. В обох випадках вам потрібно буде написати заяву, згідно зі зразком, який вам теж дадуть.

- Ще вам запропонують страхівку на рік. Її вартість - 200 гривень, але це не обовʼязково, - продовжує чоловік. - Після того, як ви підпишете кілька документів та напишете заяву, вас відправлять на оплату послуг. Важливий момент - будьте готові, що у цій установі за паспорт доведеться заплатити на гривень 400 більше. 

Закордонний біометричний паспорт у цій установі можуть зробити за 7 днів. Вартість - 1210,32 грн. Якщо вам "не горить" і ви можете зачекати 20 днів, тоді вам потрібно буде заплатити 957,32 грн. 

- Я робив терміновий, а мама з сестрою - ті, що через 20 днів, - каже Віктор Кравець. - Після оплати вам дають усі чеки і вас знову потрібно чекати в черзі, щоб оформити усі документи, сфотографуватись та подати відбитки пальців. Після оплати ваш номерок зʼявляється на табло і під ним написано, скільки потрібно очікувати.

В цій черзі чоловік з сестрою простояв близько 40 хвилин. Бо разом проплатили. А їхня мама оплатила послуги хвилин через 10-15 після них. Відповідно і в черзі вона стояла довше. 

- Коли прийде ваша черга, то вас запросять у кабінку, - каже Віктор. - Там у вас усі документи, сфотографують, візьмуть відбитки пальців та електронний підпис. І вам обовʼязково потрібно зберегти усі квитанції, номерок та документи, які ви отримаєте. Вони вам знадобляться при отриманні паспорта. 

Чоловік додає, що розуміє, що через певний час ажіотаж пройде і він міг би з легкістю зайняти місце в електронній черзі. Але паспорт потрібнен терміново, тому скористався послугами цього державного підприємства і переплатив. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    В 5 ранку... Це ж не туристи,а заробітчани. Заробітчани-нелегали. Панє,дай праци. Умєм спшонтаць,збераць трускавкі,япка,агрес. Могом биць працовнікем фізичним. Але нє вєнцей чим тши мєсонци в пул року
  • шПщм

    електронний сервіс igov.org.ua + iGovBot в Telegram записався з першого разу.
  • сашко

    і нашо переплачувати ще 400грн і стояти в черзі  краще вже на коновальця 6 піти так само постояти в черзі але за 500зробити а не 1000
  • Пустило

    Моя бабця,небожка,сказала би-йдіть мужики землю орати....ліси вирощувати.....а у нас як завжди....маючи такі землі родючі....такі ПРИРОДНІ багатства ....живем як нищеброди.......

    Anonymous reply Пустило

    Мудрість народна каже: Коло землі станеш горбатим,а не багатим.

    Хоча багатьом вже як на хліб хватає,то вже за щастя. Але ж не в 21 ст.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up