Щотижня працівники “Карітасу” розвозять теплі обіди потребуючим. Організації потрібні кошти на продукти та авто

Щотижня працівники “Карітасу” розвозять теплі обіди потребуючим. Організації потрібні кошти на продукти та авто
  • Щопонеділка підопічні проекту «Домашня опіка» отримують комплексні гарячі обіди в рамках проекту PRO_Милосердя.

  • І благодійники потребують допомоги. Вони просять приносити продукти, аби було з чого готувати страви. А також всіх небайдужих тернополян закликають долучатись до збору коштів на придбання авто - “Соціального таксі 2”.

Проект “PRO_Милосердя” розпочав діяти в березні цього року. Чотири працівника “Карітасу” відвідують 12 потребуючих, які не можуть приготувати собі поїсти.

    - Ми розвозимо обіди - одиноким самотнім людям, які немають можливості самостійно виходити з дому. Серед них є такі, що навіть не встають з ліжка, - каже працівник “Карітасу” Тетяна. - Обід складається із трьох страв, одна із них обов’язково м’ясна. Ми старалися так, щоб він був розрахований, скажімо, порція не на один прийом їжі, а щоб людина могла принаймні собі на два рази розділити.

Відео дня

Як кажуть, у “Карітасі” небайдужі тернополяни часто приносять продукти. І зараз волонтери самі потребують допомоги. Тернополян просять приносити до “Карітасу” продукти, аби було з чого готувати гарячі обіди.

Збирають кошти на автомобіль

"PRO_ Милосердя" - спільний проект тернопільського благодійного фонду "Карітасу", "Волонтерського Лідерського Руху " та "Файне.UA". Рік тому вони подарували "Карітасу" автомобіль для соціального таксі.

- За три місяці зібрано половину коштів - 150 тисяч, - каже каже координатор проектів ГО "Файне. UA" Юрій Кулик. - Цей автомобіль,буде виконувати функцію не тільки розвезення їжі, але і буде обладнаний мікроліфтом для перевезення людей із інвалідністю. Зараз функцію розвезення їжі виконує авто яке надало одне із тернопільських підприємств. Транспорт працює в тестовому режимі, поки збирають кошти на постійне авто, яке передадуть на баланс "Карітасу".

Організують благодійний аукціон

На благодійному аукціоні, організованому волонтерами, будуть продаватися цінні речі. Усі вилучені кошти підуть на великі справи проекту PRO_Милосердя.  

Відбудеться він 30 травня, 19:00 годині у ресторані Garden Holl.  За детальнішою інформацією можна зателефонувати за номером: 0 (97) 701 03 77, Оксана Мекуляк.

Довідка:

Долучитися та підтримати проект можна: продуктами харчування, контейнерами для їжі, а також фінансово, перерахувавши кошти на рахунок Карітасу. Чи безпосередньо прийти в Карітас і зробити благодійний внесок.

Реквізити: Тернопільський благодійний фонд «Карітас»

21162280 Р/рах. 2600201171387 ЦВ ПАТ Кредобанк МФО 325365

Адреса ТБФ «Карітас» : м. Тернопіль вул. Замонастирська, 1

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Irina Okun

    Карiтас в Украīнi повинна утримувати украīнська церква. Благодiйники та волонтарiат можуть тiльки допомагати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up