Сергій Надал: «Сподіваюся, на Великдень повного локдауну не буде. Однак просимо тернополян бути обережними та відповідальними» (пресслужби)

Сергій Надал: «Сподіваюся, на Великдень повного локдауну не буде. Однак просимо тернополян бути обережними та відповідальними» (пресслужби)

Тернопіль поступово послаблює карантинні заходи для шкіл та готується до Великодня

Завдяки вжитим заходам, у Тернополі удвічі зменшилася кількість хворих серед вчителів та дітей. Тому місто поступово послаблює карантинні заходи для шкіл, - таке рішення прийняли на черговому засідання оперативного штабу міста Тернополя. Разом з тим, зберігається дотримання всіх необхідних карантинних заходів безпеки. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

 «Тернопільський міський штаб вирішив поступово відновлювати навчання у школах, професійно-технічних училищах і коледжах. Для того, щоб дітям легше було адаптуватися після карантину, а також щоб уникнути скупчення школярів, навчання буде проводитися за підгрупами: по 15 учнів через день. Також задля безпеки спортсменів та вболівальників, матч 1/2 фіналу Кубка України з футболу пройде з обмеженою кількістю глядачів (не більше 25% від загальної кількості місць). Квитки будуть продаватися в режимі онлайн, у них обов’язково буде вказано конкретні місця», - зазначив Сергій Надал.

Що зміниться?

  •  Тернопіль продовжує дотримуватися карантинних заходів. Зокрема заклади громадського харчування працюють в режимі літніх майданчиків, на доставку та на винос. Підприємці мають дотримуватися усіх санітарних норм.
     
  •  Учні 1-4 класів навчаються у звичному режимі. Так само у звичному режимі продовжують працювати дитячі садочки.
     
  •  З 19 квітня відновлено навчання у класах для учнів 5-11 класів за змішаною формою навчання. Класи діляться на групи до 15 людей. Одна частина навчається в класі, а інші - онлайн. Наступний день групи змінюються. Такий режим запроваджено за рекомендацією лікарів. Якщо захворюваність буде падати, тоді з наступного тижня всі діти повноцінно підуть до школи.
     
  •  Така ж форма навчання передбачена для вихованців позашкільної освіти, а також студентів закладів професійно-технічної освіти. При цьому, має бути забезпечено дотримання усіх вимог санітарного законодавства.
     
  • Оскільки, у Тернополі 21 квітня планується провести матч півфіналу Кубку України з футболу (Динамо Київ — Агробізнес), враховуючи рекомендації лікарів місто вирішило дозволити присутність не більше 25 % глядачів на стадіоні.


Як святкуватимуть Великдень. Сергій Надал висловив сподівання, що повного локдауну під час Великодніх свят не буде, але після свят можливе збільшення кількості хворих через зростання кількості контактів людей під час свят. «Сподіваюся, що локдауну під час Великодніх свят не буде, але, ймовірно, будемо мати збільшення хворих після завершення Великодніх свят. Люди поїдуть по селах, по близьких, рідних. Будуть збиратися сім’ями. Тому можливе зростання захворюваності. Зважаючи на застереження лікарів я б просив максимально можливо дотримуватися заходів безпеки і під час свят», - сказав міський голова.

У місті триває вакцинація. Сергій Надал також повідомив, що у Тернополі триває вакцинація згідно із затвердженою державною програмою. Першими почали вакцинувати лікарів, пожежників, поліцію.

Яка загальна ситуація? У Тернополі від початку епідемії захворіло майже 17,5 тис чоловік. З них майже 14 тис одужало. Зафіксовано 252 летальних. Протягом доби фіксується близько 70 нових випадків COVID-19 і близько 20 одужує.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up