Тернополянка заплатила аферисту 7400 гривень, щоб незаконно вивезти чоловіка закордон

Тернополянка заплатила аферисту 7400 гривень, щоб незаконно вивезти чоловіка закордон

Шахрай пообіцяв роботу з великим заробітком і можливістю виїхати з України.

Тернополянка хотіла працевлаштувати чоловіка закордоном, щоб він міг виїхати з України. Натомість вона натрапила на афериста.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Жінка розповіла, що знайшла в інтернеті оголошення про можливість оформлення документів про працевлаштування, які ніби-то нададуть можливість чоловікам перетинати державний кордон. «Роботодавець» пообіцяв великий заробіток та можливість виїзду. Аферист оцінив свої послуги в 7200 гривень, які тернополянка без роздумів переказала на вказаний рахунок. Вже згодом жінка  зрозуміла, що її ошукали, адже зловмисник не відповідав на телефонні дзвінки, а згодом взагалі вимкнув телефон.

Відео дня

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за  ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють осіб причетних до протиправної діяльності. 

Нагадаємо, що є конкретний перелік осіб, які під час дії воєнного стану можуть покидати територію України. Окрім цього аби вберегти себе від збитків та не стати жертвою шахраїв, слід пам’ятати, що шахрайство з працевлаштуванням зазвичай розпочинається з пропозиції отримання великої заробітної плати в іноземній валюті. При цьому не потрібні ні освіта, ні досвід роботи. Натомість пропонують роботу вдома. Все закінчується тим, що немає ні грошей, ні роботи.

Також ми писали, як нещодавно киянин, який тимчасово проживає на Тернопільщині, заплатив 80 тисяч гривень аферистам, щоб виїхати за кордон.

Довідка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up