Шкільні маршрути в Тернополі: з 1 вересня дітей у Центр возитимуть спеціальні автобуси

Шкільні маршрути в Тернополі: з 1 вересня дітей у Центр возитимуть спеціальні автобуси
  • Про те, що із початком нового навчального року на громадський транспорт Тернополя збільшиться навантаження, говорили на засіданні сесії Тернопільської міської ради 21 серпня. 
  • Як виходитимуть із ситуації та чи буде більше маршруток у місті - читайте у матеріалі. 

Депутатське звернення, в якому йшлось про проблему транспорту в Тернополі озвучив депутат міськради Віктор Генсерук. 

Читайте також: "Зміни у раді: міські депутати створили нову фракцію"

- Ми знаємо, що зараз триває боротьба з пандемією коронавірусу і розуміємо, що з 1 вересня школярам потрібно буде діставатись до навчальних закладів у центрі міста, - йдеться у зверненні. - Зараз, у зв'язку з карантинними обмеженнями дозволено проїзд лише на сидячих місцях. І розуміємо, що дітям буде проблематично добиратись до школи, бо автобуси, зазвичай і без школярів заповнені.

Відео дня

Тож депутати запропонували ввести "шкільні маршрути" до центру із інших районів міста, які допоможуть дітям дістатись на уроки вчасно та безпечно.

- Наразі нам дали доручення надати міськраді кількість дітей, які доїжджають до шкіл, - каже начальник управління освіти Ольга Похиляк. -  Це потрібно, зважаючи на те, що ми в помаранчевій зоні, і маємо зробити безпечною дорогу дітей до школи. Але наразі не знаю чи це будуть автобуси якісь додаткові, чи зняті з певних маршрутів, невідомо. 

В управлінні транспорту наразі теж не коментують механізм введення нових маршрутів, мовляв, про них лише дізнались кілька годин тому. Тож деталі читайте згодом. 

Звернення наразі опрацьовують в управліннях транспорту та в управлінні освіти. Скільки це коштуватиме та чи не буде збитково для інших тернополян, ми повідомимо у наступних публікаціях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (38)
  • Олег Кушнір

    Спеціальні з кондеціонером і кондуктором
  • Наталя Комендат

    Добре б було, щоб такий автобус був і після уроків, і щоб батьки мали змогу подивитись розклад руху.
  • Людмила Стецюк

    Спец. маршрути для дітей діють і в інших країнах......це хороша думка..
  • Олександра Червінська

    Не всіх возять.Потрібні такі маршрутки для дітей.В 6 школу іздять діти навіть з Кутковець і Березовиці.не кажучи з  різних мікрорайонів міста
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up