На Тернопільщині деякі батьки забирають дітей з табору, бо там нема Wi-Fi

На Тернопільщині деякі батьки забирають дітей з табору, бо там нема Wi-Fi

Дитячий травматизм, особливо в літній період, - проблема, про яку часто говорять, але яка завжди лишається актуальною. Утоплення, випадіння з вікон, пожежі, втечі з дому та інші небезпеки – те, що лякає, але водночас змушує задуматися. Як вберегти дітей від нещастя, поговорили під час прямого ефіру на сайті «20 хвилин» минулого четверга.

З початку літа із вікон багатоповерхівок випали уже двоє дітей. Велику проблему у літній період також становить купання на водоймах. Цьогоріч через утоплення загинуло троє неповнолітніх. Були і інші нещасні ситуації –ураження блискавкою, пожежі, травмування тощо. Більшості неприємних ситуацій можна уникнути, скориставшись простими правилами безпеки. Як це зробити, розповідав начальник відділу Ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Петро Тихович.

- Діти випадають з вікон, залазять у трансформаторні будки, у погоні за яскравим селфі лізуть на електричні вагони, самі купаються у водоймах. Кількість дітей, які потерпіли від злочинних посягань і травм з кожним роком стає все більше. Батьки забувають про виховання своїх чад, відкупляються гаджетами, секціями, забаганками, аби діти давали їм спокійно жити, - каже він.

Дорослі повинні постійно наголошувати дітям про елементарні правила безпеки.

Відео дня

- Не залишайте вікна на провітрювання відчиненими, антимоскітна сітка не рятує від випадіння! Не завжди земля є пухом. Не дозволяйте купатися у незнайомих місцях без нагляду дорослих. Навчіть дітей користуватися електроприборами та поясніть правила поводження вдома. Будьте обережні, коли тримаєте кип’яток, а поруч – маленькі діти. Не будьте байдужими до чужих дітей. Адже і ваше чадо може бути перед очима сторонніх, які вчасно прийдуть на допомогу. У незрозумілих ситуаціях викликайте поліцію, ДСНС, - наголошує пан Тихович.

Щороку лишають свої домівки все більше дітей. За пів року статистика – така ж, як і за увесь попередній рік. 65 звернень по 69 дітях. Значна причина – це непорозуміння у сім’ях.

- Батьки забувають спілкуватися із дітьми. Вони фактично лишають їх наодинці зі своїми проблемами та неприємностями. Часто батьки не можуть усвідомити, чого насправді бракує доньці чи сину. Улітку правоохоронці працюють у дитячих таборах. Тут дітлахи можуть оздоровитися та весело провести часу  компанії нових друзів. Були випадки, коли батьки забирають дитину із табору, бо там нема Wi-Fi, - каже гість ефіру. – Цифроманія – одна з небезпек суспільства. Проводьте більше часу з дітьми, подбайте про їх комфорт і безпеку у реальному, а не віртуальному світі!

Повний запис ефіру можете переглянути тут.

 

Найцікавіші обговорення із сайту «20 хвилин»

 

Наталія

Чи були випадки викрадення дітей?

Петро Тихович

У нас в області – ні. Але у країні такі випадки є. Тому наголошую – батьки, найцінніше, що ви можете дати дітям, - це не Айфон 10, подорож чи круту забавку. А – час. Чим більше ви будете спілкуватися з дітьми, тим більше вони будуть ділитися з вами своїми переживаннями, проблемами та враженнями.

 

Ольга

Які небезпечні звички передають діти один одному?

Петро Тихович

Питання на кшталт: «А що тобі слабо закурити?» - уже не дивує. Нині поширені флешмоби крадіжок. Діти роблять квести по супермаркетах, ринках. Не тому, що вони потребують тих речей, а задля гри. Це все тому, що ми, батьки, приділяємо їм мало часу. Життя – це не гра Counter-Strike, де можна зберегтися. Воно може закінчитися в будь-який момент, якщо злегковажити елементарними правилами безпеки.

 

Оксана

У яких сім’ях більше страждають діти?

Петро Тихович

Соціальний фактор не завжди впливає на ті пригоди, які можуть трапитись з дітьми.

 

Андрій

А чим зайняти дитину на канікулах?

Петро Тихович

Чим більше будемо залучати дітей до літніх таборів, екскурсій, прогулянок, тим нам же, батькам, буде краще. На Тернопільщині є дев’ять оздоровчих та відпочинкових таборів, куди можна відправити своє чадо. Є приватні організації, які цим займаються. У когось є бабусі-дідусі у селах. Якщо такого немає, то можна шукати підтримки у своєму ж будинку. Можливо, є інші мами з дітками чи старші люди, які готові створити такі невеличкі «комуни» на період канікул. Щоб діти не сиділи в чотирьох стінах, а були під наглядом дорослих.

 

Від редакції

Щодо злочинів, скоєних на статевому ґрунті, усі пам’ятають ситуацію в Одеській області, коли за долю 11-річної дівчинки переживала вся країна. Але, на жаль, трапилось найгірше. Як ви працюєте, щоб запобігти таким випадкам?

Петро Тихович

Роботу для попередження таких правопорушень триває постійно . Ми роз’яснюємо всі ці моменти дітям і батькам. Наші працівники постійно ходять у навчальні заклади, коледжі і так далі. Часто – проблеми не в дітях, а батьках і вихованні. На  кожну дитину поліцейського не знайдеш. Тому мусимо всі разом пояснювати, підказувати і  не допускати чогось поганого.

 

Наталка

Найцінніші 5 порад, які допоможуть вберегти життя.

Петро Тихович

Коли дитина буде зайнята тим, що їй цікаво, усе буде гаразд. Дитина – центр Всесвіту у сім’ї, навколо якої крутяться інші планети – мама, тато, бабусі, дідусі. Не треба про це забувати!

 

ДОВІДКА

Онлайн-трансляція відбулася за технічної підтримки компанії Magnetic One.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іра Крецул

    А що тут такого?? Батьки хочуть не тільки говорити по телефоні, а й бачити своїх дітей по відеозв'язку.
  • Volyanska Nataliya

    Хоч -би заголовок написали правильно

    Вася Бурундуков reply Volyanska Nataliya

    Сільські журналісти неграмотні і некомпетентні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up