Всесвітній день шоколаду щорічно відзначають 11 липня. З нагоди цього дня журналістка “20 хвилин” запитала дієтолога чим корисний шоколад і чи можна його їсти при схудненні.
- Шоколад - не є тим продуктом, яким можна зловживати, - каже дієтолог Лілія Фальчук. - Особливо цей шоколад, який продається в наших магазинах. Бо він містить величезну кількість цукру.
Дієтолог радить, дивитись на якому місці у складі шоколаду цукор, якщо він у першій трійці складників - то цей продукт є шкідливий.
- Шоколад низької ціни не може бути корисним, адже потрібно, щоб був великий вміст какао-бобів. Такий шоколад дуже важко в нас знайти в магазинах. Справжній чорний шоколад на смак гіркуватий, тому й багато кому він не подобається. Але в невеликій кількості чорний шоколад - корисний.
Замість шоколаду дієтолог рекомендує їсти кероб.
- За смаком кероб – порошок, трохи нагадує какао-порошок, тільки дуже солодкий. Кероб рекомендується, як замінник какао і цукру (шоколаду) хворим на цукровий діабет і людям з надмірною вагою, - каже дієтолог. - На відміну від какао-бобів, кероб солодкий сам по собі і не вимагає при приготуванні солодощів додавання рафінованого цукру. Також кероб містить багатий набір вітамінів і мінеральних речовин.
Рецепт корисного домашнього шоколаду від дієтолога:
- Потрібно взяти масло какао і кероб в пропорції 50 грам керобу і 100 грам масла какао, - каже пані Фальчук. - І те, і те можна купити в інтернет-магазинах. Потім це все потрібно розмішати та покласти в холодильник за декілька годин. Також можна додавати будь-які ягоди і смакувати із задоволенням чудовий та корисний шоколад домашнього приготування.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер