Партнер рубрики Події

«Шухеру навели», а знімати не дозволяли. Що Прем'єр-міністр Шмигаль робив у Тернополі (РЕПОРТАЖ)

«Шухеру навели», а знімати не дозволяли. Що Прем'єр-міністр Шмигаль робив у Тернополі (РЕПОРТАЖ)
  • У вівторок, 16 листопада, на Тернопільщину з робочою поїздкою завітав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. До його приїзду на об’єктах, де він мав побувати, ретельно готувались. Порядок забезпечували десятки поліцейських.
  • Дивіться, як все відбувалосося у нашому репортажі.

 

Перевіряли сумки

Побував глава уряду на кількох об’єктах – перевірив ремонт дороги М-30 Стрий – Ізварине, котельню на вулиці Лесі Українки, новозбудовану школу І ст. з дошкільним закладом у селі Підгороднє, центр вакцинації на проспекті Злуки.

Під час візиту Прем'єр-міністра біля міської ради та ОДА ми не помітили ні поліцейських, ні мітингувальників – все було спокійно. Найцікавіше відбувалось в тих місцях, куди запланував їхати прем’єр.

Близько 12:30 читачі повідомили, що на Східному, біля котельні на Лесі Українки, куди мав приїхати пан Шмигаль, чимало правоохоронців. 

Відео дня

– На Лесі Українки поліція, сумки перевіряють. Кажуть, що прем’єра чекають біля котельні, хоче подивитися. Але «шухеру навели». – розповіла тернополянка Ольга.

Оточили поліцейські

Приїхати в центр вакцинації, який працює в Центрі дозвілля імені Довженка, Прем'єр-міністр мав о 14:00. За кілька годин до цього там вже чекало чимало поліцейських. Вони чергували біля будівлі, зупинці та навіть у парку. 

Пригнали і автомобіль рятувальників. 

Поки чекали поважного гостя, працівники центру продовжували приймати охочих щепитися. На вході їх не перевіряли поліцейські, не оглядали вміст кишень чи сумок, а пропускали усіх. Відвідувачі, як і зазвичай, заповнювали інформаційні згоди, спілкувалися з лікарем та отримували щеплення. 

Читайте також:

Черги на вакцинацію і за сертифікатами. Хто і чому перешкоджав журналістам показати все, як є? (ВІДЕО)

О 13:00 у приміщення увійшли вибухотехніки з собакою, щоб перевірити будівлю, в яку має зайти Прем’єр–міністр. 

Надворі забрали неправильно припаркований автомобіль. Пригнали евакуатор.

Перехожі, які спостерігали за цим дійством, запитували – що сталось. Чому тут стільки поліції та пожежна машина. Дехто спостерігав за цим неподалік від центру вакцинації.

Перед самим приїздом прем’єра на місці з’явились представники управління державної охорони. Вони заборонили знімати момент приїзду Прем'єр-міністра, як він заходить до центру. Чому ж така секретність? Чи пана прем’єра хтось не бачив на вулиці? 

Чого приїжджав прем’єр

Орієнтовно о 14:00 Денис Шмигаль прибув на місце. З ним був голова ОДА Володимир Труш, голова обласної ради Михайло Головко, міський голова Сергій Надал. Пробув всередині прем’єр усього кілька хвилин, після чого вийшов до журналістів для брифінгу. 

На його думку, Тернопільщина надзвичайно інтенсивно розвивається – працює програма «Великого будівництва», нові технології опалювання та енергозбереження. Прем'єр запевнив, що опалювальний сезон проходитиме цьогоріч напружено, але дуже впевнено. Підкреслив добрий досвід Тернополя щодо заміни котелень за кошти іноземних кредиторів.

Також він закликав усіх вакцинуватися та розповів про ініціативу президента роздавати по 1000 гривень особам, які пройшли повний курс вакцинації. 

– Вакцинація – це єдиний шлях подолати пандемію, подолати епідемію. Всіх закликаю вакцинуватися. Учора (15 листопада) президент України оголосив про підтримку окремих галузей, які постраждали від ковіду через систему «ваучерів чи сертифікатів». Вакцинованим держава буде видавати заохочення через додаток «Дія». Його можна буде цільово використати на постраждалі від ковіду галузі – креативні індустрії, кіно, театри, музеї, тобто ті індустрії. Це підтримка і громадян, і підприємців. Ми розраховуємо, що ця програма працюватиме цього та в першій половині наступного року і всі, хто вакцинувався, зможуть нею скористатися. 

Прем’єр додав, що кошти на цю програму виділять з державного бюджету. Він відповів на кілька питань журналістів. Після цього чиновник сів до автівки та з частиною охорони поїхав далі.

Обійшлось без провокацій та «сюрпризів». Як тільки поважні гості поїхали – за ними роз’їхались поліцейські та рятувальники.  

Знімати момент від’їзду теж заборонили. Згодом один з представників охорони «м’яко» натякнув журналісту, що нічого «зайвого», крім самого брифінгу, публікувати не можна.

До слова, під час візиту на Тернопільщину президента Володимира Зеленського та його попередника Петра Порошенка, представники охорони теж вказували журналістам, що можна знімати.

Читайте також:

Прем’єр-міністр України відвідав Тернопільщину: що робив і де побував Денис Шмигаль? (ФОТО, ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Наталья Байлым

    cj,fxrf lj
  • Віктор Почаїв

    За такі"заслуги" можна було і в танку приїхати, і дивізію спецпризначення прихватити.
    Якщо так бояться свого народу, значить єза що.
    Сором.
  • Читач94

    Придурки, щоб ви за людей так думали!
  • Читач31

    І чого приїхали? І нащо приїхали?
    І знову ЗА ДЕРЖАВУ ОБІДНО !

keyboard_arrow_up