Шукаємо роботу за кордоном з розумом

Шукаємо роботу за кордоном з розумом
  • Уважно читайте угоду про умови праці перед підписанням.
  • Якщо бажаної вакансії немає – варто зачекати з тиждень. Або замовити вакансію «під себе».
  • Оригінал паспорта завжди тримайте при собі. На вимогу надавайте копії. 

Близько трьох сотень тернополян виїжджають за рік на заробітки за кордон. Такою є офіційна статистика, за даними Державної міграційної служби. За інформацією кадрових агентств – заробітчан у тисячі разів більше.

Чи не найпопулярнішою, особливо для тимчасового заробітку, останніми роками є Польща, розповідає Світлана Повар, менеджер із персоналу Асоціації роботодавців.

Проте й до сусідньої Росії, як ми переконались, за рублем вирушає чимало земляків.

Відео дня

На що звертати увагу при пошуку роботи і як заробити більше – читайте поради Асоціації роботодавців.

1.      Подбайте про робочу візу.

2.      За пошуком вакансій звертайтесь лише до фахових кадрових агенцій, які на ринку праці понад 5 років. І мають добру репутацію та відповідні документи для такого роду діяльності.

3.      З переліку і прайсу, наданого кадровою агенцією, виберіть вакансію. Зверніть увагу – фахові працівники мають вищу зарплату. Якщо бажаної вакансії немає – варто зачекати з тиждень. Або замовити вакансію «під себе».

4.      Уважно читайте угоду про умови праці перед підписанням. Там вказано все - зарплата, робочий режим, житло, харчування. Дивіться, чи за харчі і проживання вам доведеться платити. Угода – це перелік всіх ваших прав та обов’язків.

5.      Кадрова агенція на руки людині видає повну інформацію про роботодавця – йому можна задзвонити і переконатись, чи все так, як обіцяють. 99%, на жаль, не користуються цією можливістю. А даремно.

6.      Ще в Україні зробіть кілька копій закордонного паспорта – саме їх видавайте на вимогу. Оригінал документа завжди тримайте при собі.

7.      Подбайте про страховку не лише для перетину кордону, а й для убезпечення життя та здоров’я.

8.      Зверніть увагу на умови перетину кордону та речі, які можна перевозити.

9.      У випадку недотримання умов угоди, працівник має право звернутись до Urzadpracy. Там про нього подбають. Нелегалів це не стосується.

10.  Зверніть увагу, що робоча віза відкривається на півроку. Відповідно, до моменту завершення її дії потрібно повернутись в Україну.

За інф. Асоціації роботодавців

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up