Партнер рубрики Події

В Римі коронують копію чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої

В Римі коронують копію чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої

На урочистій Літургії, що відбудеться 15 жовтня на площі святого Петра у Римі, з нагоди канонізації чотирьох мучеників та чотирьох святих, буде присутня для публічного почитання вірними з цілого світу копія чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.

Святіший Отець Франциск, Папа Римський, благословить корони, що почеплять на ікону, і це стане знаком чергового визнання та потвердження її чудодійної сили. Варто відзначити, що коронація самої Зарваницької ікони відбулася рівно 150 років тому, і тоді це дійство звершив Святіший Отець Пій IX.

З благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія (Семенюка) доставить ікону Святішому Отцю офіційна делегація зі священиків та миряни.

Зважаючи на цю визначну подію, що відбудеться у Ватикані за кілька днів, Зарваницьку ікону (копію), що вже прославилася чудами, протягом кількох місяців відновлювали у Червонограді. В 1922 році її написав знаний у наших краях митець Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її підпільно зберігали у приватному помешканні с. Зарваниця. За ці роки святиня дуже зруйнувалась. Тож після Всеукраїнської прощі в Зарваниці цьогоріч ікону Матері Божої Зарваницької від реставрували, повідомляє сайт Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

Відео дня

Вкотре на потребу Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ відгукнувся один з тернопільських підприємців та меценатів, котрий з дружиною також буде присутній на Божественній Літургії з Святішим Отцем. Вони взяли на себе організаційні витрати цього паломництва та були жертводавцями реставрації ікони, повідомив о. Роман Дутчак

Довідка:

Зарваниця є одним із найдавніших чудотворних місць України. Історія починається з 1240 року. Тоді монах з Києва, рятуючись від навали хана Батия, втікав на Західну Україну. Виснажений чернець заснув на березі Стрипи. Уві сні він побачив Матір Божу, прокинувшись, він побачив перед собою ікону Божої Матері з Ісусом, яка височіла над джерелом. Монах, помолившись, обмив свої рани джерельною водою – і вмить одужав. А місце, де «зарвав його сон», назвав Зарваницею. Згодом біля джерела було збудовано дерев’яну капличку, в якій зберігалася чудотворна ікона. Зараз на її місці стоїть Каплиця об’явлення Матері Божої.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up