Партнер рубрики Події

Скандал через тварин – цирк “Кобзов” просять поїхати із Тернополя

Скандал через тварин – цирк “Кобзов” просять поїхати із Тернополя

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області вимагає міську раду скасувати дозвіл на розміщення в місті цирку “Кобзов”.

Спробу провести позапланову перевірку цирку «Кобзов» на предмет дотримання вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Закону України «Про тваринний світ», Закону України «Про Червону книгу України» здійснила 7 листопада ц.р. Державна екологічна інспекція у Тернопільській області на підставі скарги громадян на неправомірні дії співробітників пересувного цирку, - повідомляє прес-служба інспекції.

Працівникам Інспекції в категоричній та грубій формі відмовили у проведенні перевірки, не пред'явили жодних дозвільних документів та не дозволили інспекторам доступ на територію з метою обстеження умов утримання диких тварин. Виклик наряду поліції не вирішив питання допуску працівників інспекції до перевірки, за що адміністратора цирку Інспекцією притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 188-5 КУпАП.

Наведене вище свідчить про небажання співпрацювати і виконувати вимоги контролюючих органів та органів місцевого самоврядування. Тому такі дії можна трактувати як намагання приховати реальні порушення.

Відео дня

Враховуючи наведене, Інспекція направила до Тернопільської міської ради припис з вимогою відкликати дозвіл на розміщення цирку «Кобзов» на території міста та винести на рішення сесії міської ради питання про повну заборону гастролей в м.Тернополі пересувних звіринців і цирків з використанням у видовищних цілях тварин.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Андрій Павлович Холява

    Цілий клас дітей був зі школи - всі були в захваті як від тварин та їх трюків так від артистів які показували різні акробатичні вправи. Діти отримали масу вражень. Батьки які були присутні теж позитивно відгукувались.

    Щодо тварин яких показували -  виглядали вони як доглянуті,  нагодовані.  Про захист тварин від жорстокого поводження -  виглядає кумедно на фоні використання нами людьми коней, кіз, овець, котів, собак, попугаїв у клітках та ін.  Це як ББС(баба бабі сказала), хтось бачить в цьому жорстокість - так зразу на публіку, треба всім розказати.
  • Анонім

    Херити ті цирки треба оскільки це пережиток совка . Тим більше ось вони приїхали ,а стоки від тварин скидають в став .
  • Igor Butkovsky

    Ну звичайно, Тернополю не потрібні ні зоопарки, ні цирк, ані театри! Нам головне шашлики по парках жувати!



    Нам тільки фестиваль сала, фестиваль самогону, і пиятика потрібна.

    Давайте будемо централізовано ковбасу на Театральній площі смажити, в Гідропарку - рибну юшку варити. І більше нічого.
  • ксюха

    Не водіть своїх дітей в такі цирки, знущаються вони з тварин, не буде попиту і цирки такі пропадуть...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up