Партнер рубрики Події

Скандальні «альтернативні» котельні ще не можуть працювати – нема дозволу

Скандальні «альтернативні» котельні ще не можуть працювати – нема дозволу
У котельні на Київській,3с продовжують роботи попри обіцянки міського голови та рекомендації комісії з питань ЖКГ цього поки що не робити

Альтернативні котельні  у Тернополі ще не можуть працювати  і забезпечувати будь-який з мікрорайонів цілодобово гарячою водою, як про це пишуть сайти. Адже дозволу на викиди для котлів на твердому паливі вони ще не отримували. 


Про це розповіли в Держекоінспекції. Цій контролюючій інстанції інформацію  підтвердив і очільник КП  «Тернопільміськтеплокомуненерго». 


Йдеться, нагадаємо,  про сім «торф’яних» котелень, частина з яких ще не працює, бо не має усіх дозволів. Тут лишень, за інформацією КП, проводили пуско-налагоджувальні роботи. А частина ще добудовується попри  спротив  тернополян та обіцянки міської влади не проводити будь-яких робіт на час вивчення питань депутатською комісією. Остання, до слова,  також рекомендувала виконавчому комітету та тепломережам не проводити поки що будь-яких робіт.


Тим часом спершу на  кількох сайтах, а сьогодні і на сайті Управління ЖКГ Тернопільської міськради з’явилась  стаття, у якій  пишуть про те, що сім «альтернативних» котелень уже працюють і уже отриманий позитивний ефект для міста та тернополян.

Відео дня

читайте: Кого "нагріють" котельні на торфі

«В окремих будинках, а саме в тих, які обслуговує котельня, що знаходиться на вулиці Лесі Українки, 4, гаряча вода від 13 квітня подається цілодобово. Тобто мешканці будинків, які обслуговує котельня, вже нині відчувають переваги від того, що котельня працює на альтернативному паливі», - йдеться у цих статтях.  Причому, коментує ситуацію і голова міськради, який у свою чергу також вихваляє переваги від альтернативи.


Що послугувало приводом для такої заяви, яка, або є «заявою із майбутнього», або чиєюсь маніпуляцією, ми поцікавились у прес-службі КП «Тернопільміськотеплокомуненерго». Тут  наразі не можуть прокоментувати ситуацію, кажуть - після свят. 


Чи можуть уже альтернативні котельні працювати, перепитали й в Держекоінспекції.
- Ми поцікавились в директора КП Андрія Чумака, чи вже працюють котельні, на що той відповів, що ні, продовжують їх будувати, - каже начальник Держеокоінспекції в області Едуард Ференц. – Відповів, що знає, що не має права опалювати торфом. Я і раніше  казав, якби в когось була така інформація - палять,  ми є в місті Тернополі, сідаємо в машину і за п’ять хвилин будемо на місці.  Всі сім «альтернативних» котелень не мають права функціонувати, бо не мають дозволу на викиди на твердому паливі. Такий дозвіл видає управління екології та природних ресурсів Тернопільської облдержадміністрації і його вони ще не отримали.


Без цього дозволу, нагадує пан Ференц, суб’єкт не має права здійснювати викиди. Це передбачено ст. 11 Закону «Про охорону атмосферного повітря».  Окрім того, не тільки цей дозвіл є каменем спотикання  у торф’яному питанні. 

- Ми їм дали припис – отримати позитивні висновки державної екологічної  експертизи проектної документації по тих семи котельнях на вул. Київській, Франка, Купчинського, Лемківській, Лесі Українки, Живова, Просвіти  з терміном до 20.04.2017, - додає пан Ференц. - Вони нам  відписали листом від 20 квітня, що вони ті висновки зробили і прислали нам  якісь «експертні оцінки».  Ми відповіли, що ми не вважаємо це висновками екологічної експертизи і відіслали.  А завтра,  5 травня, ми плануємо проведення позапланової перевірки і виконання припису, і тоді вже будемо приймати рішення  щодо притягнення до адмінвідповідальності. Але діяльності, пов’язаної з викидам на торфі, вони ще не здійснюють.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up