У Тернополі будують «торф’яні» котельні попри обіцянки цього не робити

У Тернополі будують «торф’яні» котельні попри обіцянки цього не робити
Такий "обід" на котельні зафіксували активісти, сьогодні, 2 травня

Міська влада не виконує своїх обіцянок, переконані  тернополяни – сусіди майбутніх "торф’яних" котелень.  Попри обіцянки міського голови та рекомендації депутатської комісії з питань ЖКГ – не проводити будь-яких робіт, на двох котельнях четвертий день поспіль  проводять зварювальні роботи.


Роботи проводить проектант котелень ТОВ «Промгазтехнологія». Це підприємство, нагадаємо, очолює Олег Воєводкін. Чоловік є одним із співзасновників ТОВ «Тернопільтепло», яке на умовах співфінансування з КП "Тернопільміськтеплокомуенерго "і модернізує котельні. Про це ми писали у статті «Кого «нагріють» котельні на торфі».


- Сьогодні проводять зварювальні роботи на котельнях і на вул. Франка, і на Київській, - розповідає активістка Юлія Мамчак, жінка мешкає по-сусідству з котельною на Киїській, 3с. – На підставі чого вони проводять ті робити, не кажуть,  ніяких документів не показують. Причому, працюють у простому одязі, без будь-якого захисту. 

Читайте також: Будівництво скандальної котельні на Київській триває, переконані активісти

Відео дня

Архбудконтроль скасував декларацію про початок будівельних робіт для скандальної котельні

Тернополянка обурюється, що  роботи проводяться всупереч обіцянці міського голови та всупереч рекомендаціям депутатської комісії з питань  ЖКГ. Остання, нагадаємо, рекомендувала виконавчому комітету та КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» призупинити усі роботи пов’язані з будівництвом, підготовкою, запуском чи експлуатацією котелень на альтернативних видах палива. І розпочинати їх лише після позитивних результатів місцевих громадських слухань, позитивних висновків екологічної експертизи, одержання усіх необхідних дозволів та окремого рішення міської ради по кожній з таких котелень.  Таке рішення було проміжним, пояснював очільник комісії. 

Провести якісне громадське слухання рекомендувала також і робоча група при облдержадміністрації, яка також займається питаннями «альтернативних котелень». Також виборці з округу,  до якого належить і котельня на Київській, 3с, зобов’язали свого депутата Михайло Сиротюка підготувати на сесію проект рішення про заборону будівництва котельні на Київській.

Утім, як бачимо,  ніхто чекати на будь-які громадські слухання не збирається. Чому будують попри обіцянки, ми перепитали в керівника тепломереж. 

- Комісія дала рекомендації, яких я не отримав, - каже Андрій Чумак. – Тому й будується. В мене вже часу чекати нема. В мене всі документи  на будівництво оформлені, є  усі дозволи на початок будівництва.  Перевірок було дуже багато і ні одна перевірка  негативного висновку не надала. 

Як пояснює він,  згадувана комісія давала рекомендації виконавчому комітету міськради – його безпосередньому керівництву. А останнє йому ніяких рекомендацій не передавало. Відтак і підстав не будувати у нього нема. Щодо того, чому ж робітники не дають ніяких пояснень активістам , відповів, що в принципі ніхто  не може у них цих документів просити.

- Хто взагалі має право заходити на об’єкт і питати їх будь-що?, - каже він. – Це закрита територія.  Вони працюють за договором підряду, виконують роботу,  у них є свої керівники. 

З такими поясненнями не погоджуються не тільки активісти, але й голова депутатської комісії з питань ЖКГ, що і радила  поки що нічого не будувати. 

- Зважаючи на те, що під час останнього засідання профільної депутатської комісії директор КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" гарантував, що жодних (у тому числі ремонтних, профілактичних, консерваційних та т.п.) не будуть проводити поки не буде кінцевих висновків комісій та екологічних висновків, то вважаю, що це порушення домовленостей та ігнорування рекомендацій комісії, - каже голова комісії Іван Сороколіт. - Нагадаю, саме цій комісії сесія і доручила напрацювати висновки з цього питання.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Діонісій

    а чого ви пишите тільки про ці котельні ? а те що на Просвіти працює вже давно котел на торфі, так само, як в інших районах міста ?
  • Ірина Чорна

    Діонісій reply Ірина Чорна

    ніжками пройдіться і гляньте.
  • Макс

    Сволочі. Надал п..н

    Петро Білецький reply Макс

    НАДАЛУ НАДО  -  СДЕЛАЕМ !!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up