Партнер рубрики Події

Скандального директора ПТУ Каплуна поновили на посаді

Скандального директора ПТУ Каплуна поновили на посаді

Колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Тернопільської області поновила на посаді директора Тернопільського вищого професійно-технічного училища ресторанного сервісу і торгівлі Андрія К., звільненого з роботи з порушенням Закону.

Представники Міністерства освіти та науки України, управління освіти та науки Тернопільської обласної державної адміністрації на жодне судове засідання не з'явились.

Наприкінці серпня 2011 року між Міністерством освіти та науки і Андрієм К. уклали контракт про призначення його директором ТВПТУ ресторанного сервісу і торгівлі строком на 5 років, тобто до 1 вересня 2016 року. Проте у лютому, після появи в мережі інтернет, у тернопільських та всеукраїнських засобах масової інформації критичних публікацій стосовно педагогічних методів виховання керівника профтехучилища Міністерство освіти достроково розірвало контракт і звільнило Андрія К. із займаної посади, посилаючись на п. 8 ст. 36 Кодексу законів про працю України та підпункт 11 пункту 10 Контракту в частині дотримання законодавства (ч.1 ст. 54 та ст. 56 Закону України “Про освіту”, ст. 24 та ч.2 ст. 45 Закону України “Про професійно-технічну освіту”).

Міністерство освіти, розриваючи контракт та звільнивши Андрія К. із роботи, керувалось підпунктом 11 пункту 10 Контракту. Та вказаний пункт визначає обов'язки позивача забезпечувати дотримання законодавства, вживати заходи із вдосконалення управління навчальним закладом, зміцнювати фінансово-господарську та трудову дисципліну, але не передбачає звільнення працівника. Тому колегія апеляційного суду прийшла до висновку про необґрунтованість і незаконність розірвання контракту та звільнення Андрія К. з посади директора ТВПТУ.

Відео дня

Колегія скасувала рішення місцевого суду, за яким Андрію К. відмовили у поновленні на роботі, посилаючись на те, що суд фактично вийшов за межі дослідження причин звільнення. Зокрема, місцевий суд виходив з того, що К., як педагог, вчинив аморальний проступок і дискредитував себе. Та звільнення за вчинення аморального проступку передбачено п.3 ч.1 ст. 41 КЗпП України, але позивача звільнено не за цією статтею Кодексу, а за п. 8 ст. 36 КЗпП України.

Водночас у матеріалах справи є копії звернень до Міністерства освіти та науки батьків студентів училища і окремо — батьків покараних хлопців, в яких вони запевняють, що не мають претензій до методів виховання директора і просять поновити його на посаді. З аналогічним проханням до суду звернувся і педагогічний колектив училища, повідомляє прес-служба апеляційного суду Тернопільської області.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Piter Savka

    А батькам шо пригрозили ?? Чи також заплатили ??
  • Piter Savka

    Скільки дав суддям на лапу ????
  • Будняк Валерій

    поновлять не поновлять...ті хлопаки котрих він на коліна ставив підростуть...таке не забудуть, вулиць темних вдосталь..
  • David Starr

    Правильно! Вівцям потрібен пастух.

    Anonymous reply David Starr

    Бидлу...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up