Партнер рубрики Події

Сквер пам'яті бійців АТО хочуть зрівняти з землею

Сквер пам'яті бійців АТО хочуть зрівняти з землею
  • Аби не допустити будівництва торгового центру перед вікнами свого будинку, жителі вул. Львівська, 2 власними силами облаштували сквер пам’яті бійцям АТО. На сквер витратили понад 300 тис. грн.
  • Проте в Архбудконтролі міста кажуть, що сквер облаштовали незаконно, оскільки за документами має бути торгове приміщення.

Мешканці п'ятиповерхівки на Львівській, 2 боряться за сонце у вікнах власних осель. Тому що за договором між міськрадою та приватним підприємством за 9 метрів від їх вікон мають збудувати черговий торгівельний комплекс.

Ми неодноразово писали про конфлікт на Львівській. Аби уникнути будівництва перед будинком, мешканці вже майже рік добиваються від міськради, щоб вона відвела проблемну ділянку під сквер пам’яті бійців АТО. Цієї весни люди звернулися у міськраду, аби на проблемній ділянці офіційно створити сквер. На жаль, міська рада за цей час не прийняла жодного рішення, і люди вирішили діяти на випередження. Мешканці будинку на Львівській, 2 викупили МАФ перед вікнами своїх осель та вклали понад 300 000 грн власних коштів на облаштування скверу. Все для того, аби не допустити забудови перед вікнами свого будинку. 

Питання незаконного будівництва торгівельного комплексу днями вивчали у міськраді дві профільні депутатські комісії, а саме: “Постійна комісія міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі” та “Постійна комісія міської ради з питань містобудування”.

Відео дня

Основні рішення цих комісій - рекомендації, аби на проблемній ділянці розмістити сквер пам’яті бійцям АТО та скасувати рішення виконавчого комітету, яке затверджує результати інвестиційного конкурсу по забудові даної земельної ділянки. 

Проте сьогодні, 29 листопада, на ділянку, що на вул. Львівська, 2 прибув начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю аби перевірити сквер. 

- Ми маємо звернення прокуратури на проведення перевірки за фактом виконання робіт на цій земельній ділянці, - коментує начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради Михайло Горішний. - Земельна ділянка виділена міськрадою одному з комунальних підприємств міста, яке на цій ділянці жодних робіт не проводило. Ми повинні встановити тих осіб, що здійснили будівельні роботи на цій ділянці. Ми маємо декларацію на будівництво об’єкту, яка не відповідає тому, що тут збудовано. Тобто, хтось десь порушує закон. Ми не можемо займатися розшуковою роботою, тому викликали поліцію, яка має зафіксувати все, що тут відбувається.

На місці події був присутній депутат міськради Павло Бич, який підтримує позицію жителів свого округу щодо заборони будівництва чергового торгівельного закладу під вікнами будинку на Львівській, 2. 

- З власних джерел стало відомо, що у прокуратуру прийшло звернення від КП “Сонячний”, мовляв вони не можуть розпочати роботи з будівництва торгового комплексу на цій ділянці, - коментує ситуацію депутат Павло Бич. - Після чого прокуратура звернулася до міського управління, яке б мало здійснити перевірку, хто зробив благоустрій даної території і не більше.

На думку депутата місцевої ради, інвест-угода, яку уклала міська рада щодо будівництва торгового закладу нічого хорошого не передбачає місту. Вона не принесе стільки користі людям, як сквер, який вони зробили власними силами.

- Цей сквер створювали мешкані будинку, також допомагали місцеві бійці АТО та спілка афганців, - розповідає мешканець будинку та голова ініціативної групи зі створення скверу пам’яті бійців АТО Віктор  Роздобудько. - Ми вже понад півроку кожної суботи проводимо різні роботи аби окультурити територію, що є біля нашого будинку. Все для того, аби тут могли люди відпочивати. Для дітей ми придбали дитячий майданчик, аби все було акуратно, територію встелили бруківкою. Встановили пам'ятний знак на честь бійця Зіновія Флекея. Спільно з мешканцями будинку вирішили, що тут буде сквер пам’яті бійців АТО. Неодноразово зверталися в міськраду, аби сквер оформити належним чином.

Чоловік каже, що депутатські комісії підтримали сторону тернополян, однак сама міськрада проти скверу і все трактує по-своєму.

- Ми хочемо визначити, де корінь проблеми, оскільки абсурдно, що на депутатській комісії прийняли рішення, які підтримують нас, але архбудконтроль трактує все по-своєму, - продовжує Віктор Роздобудько. - Сьогодні пан Горішний нас повідомив, що сквер незаконний і його потрібно демонтувати, всю бруківку зняти, оскільки тут за документацією має бути торговий центр. У зверненні, яке надіслала прокуратура архбудкотролю чітко зазначено, що так звана інвест-угода має бути скасована. І основна ціль перевірки пана Горішнього має полягати не в тому що сквер потрібно демонтувати, а в тому, чи справді він тут є, і не більше.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up