Партнер рубрики Події

Словами не передати весь біль. Бережанщина прощається із Юрієм Грішаєвим та Андрієм Поливаним

Словами не передати весь біль. Бережанщина прощається із Юрієм Грішаєвим та Андрієм Поливаним
  • 44-річного Василя Гайового провели в останню путь 14 липня у с. Вільховець. Юрія Грішаєва і Поливаного Андрія — 15 липня.  Юрію Грішаєву у цей день могло б виповнитись 45…  
  • Від 13 липня у Бережанській громаді оголосили триденну жалобу та приспустили прапори.

Війна перекреслила життя усіх нас на «до» і «тепер». «Після» настане після нашої перемоги. На жаль, війна забирає у вічність наших захисників безжалісно, жорстоко, бесщадно, безсердечно, безповоротно. Бережанщина прощається із трьома своїми Героями-земляками.  

— Дуже важко знайти слова, які полегшили б горе трьох родин Бережанщини, — каже голова Бережанської міської ради Ростислав Бортник. — Захищаючи нашу неньку Україну та даруючи нам відносний спокій, загинули наші троє славних захисників. Грішаєв Юрій, Поливаний Андрій, Гайовий Василь. У зв’язку із чим в нашій громаді від 13 липня голошується триденна жалоба. Герої не вмирають!

Перший відділ Тернопільського РТЦК та СП також висловлює щирі співчуття родинам загиблих земляків.

Відео дня

Від 13 липня у Бережанській громаді оголосили триденну жалобу та приспустили прапори.

Вічний спокій вашим душам

— 9 липня Бережанщину сколихнула сумна звістка. Усім важко усвідомити, а ще важче сприйняти. Трагедія масштабна, загинули військовослужбовці: солдат Гайовий Василь Михайлович, молодший сержант Поливаний Андрій Васильович, солдат Грішаєв Юрій Володимирович, — повідомили у Першому відділі Тернопільського РТЦК та СП. — Словами не можна передати весь біль і печаль. Вічний спокій вашим душам. Вічна пам'ять!

Дводенну жалобу, 12 і 13 липня, за своїм земляком оголосили й у Саранчуківській громаді за 44-річним Василем Гайовим. Його проведуть в останню путь 14 липня об 11-тій у с. Вільховець.

— 9 липня жахлива війна на сході України забрала життя нашого воїна, жителя с. Вільховець, 44-річного Василя Гайового, — повідомили у громаді. — Солдат Гайовий Василь Михайлович, стрілець 2-го стрілецького відділення, 1-го стрілецького взводу, 6-ї стрілецької роти, 2-го стрілецького батальйону в/ч А 0998. Був призваний на військову службу під час мобілізації 9 березня 2022 року. В результаті смертельного поранення загинув під час несення служби.

Андрію було 39, Юрія ховатимуть у день 45-річчя

Поливаний Андрій Васильович народився 29 січня 1983 р. в с. Куропатники Бережанського район. Після закінчення школи вступив в ТНТУ ім. І. Пулюя.

11 травня 2002р. був призваний на службу в с.Старичі ВЧ 3157, після закінчення строкової служби переведений на службу за контрактом у ВЧ А3200, де служив 3 роки.

Після закінчення служби і до початку російського вторгнення перебував на заробітках за кордоном. Під час  мобілізації в березні 2022 р. був призваний на службу. Загинув 9 липня на Донеччині. Залишилися батьки, дві сестри, бабуся, племінники.

Грішаєв Юрій Володимирович, народився 15 липня 1977 р. у с. Молочне Чаплинського району Херсонської області. У 1995 році закінчив Житомирський радіотехнічний коледж за спеціальністю технік-радіомеханік. В 1995-97 роках проходив строкову військову службу, а з 2000-2003 рр. — військову службу за контрактом у м. Бережани.  Після цього працював водієм транспортних засобів на підприємствах Бережан. 9 березня 2022 року був призваний на військову службу. В травні відправлений на Схід. Загинув внаслідок ворожого бомбардування 9 липня внаслідок ворожого артобстрілу на Донеччині. У Героя залишились дружина та донька.

Юрія Грішаєва поховають в Бережанах, Андрія Поливаного у селі Куропатники 15 липня.

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, дружині, дітям, родинам, землякам, побратимам і всіх, хто втратив рідних людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

Читайте також

Внука, який народився в червні, бачив тільки на фото. Тернопільщина прощається з Василем Гайовим

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (110)
  • Таня Кушецька

    Вічна пам'ять героям
  • Наталя Макстмлюк

    Вічна пам'ять героям 🙏🙏🙏😔💔
  • Надія Твердохліб

    Вічна пам'ять Героям... Співчуття для родини...
  • Галина Ваврух

    Вічна пам'ять загиблим

keyboard_arrow_up