Сміття зі Львівщини підкинули на Малашівецьке сміттєзвалище

Сміття зі Львівщини підкинули на Малашівецьке сміттєзвалище

Тверді побутові відходи, зношені шини, медичні відходи, відходи пластику, батарейки а також чеки та документи, що підтверджують походження відходів зі Львівщини виявили біля Тернополя - до сміттєзвалища його не довезли - кинули за півтора кілометра у кар'єрі. Це сталось у ніч із 21 на 22 листопада, розповідають працівники Малашівецького сміттєзвалища.

 

Подібну практику несанкціонованого скидання побутових відходів із сусіднього Львова екологи вже нарекли “екологічним терактом”, адже львівське сміття незаконно скидали на території Черкаської, Вінницької, Волинської, Рівненської, Полтавської, Херсонської, Миколаївської, Житомирської, Київської областей, на Закарпатті та Буковині, розповідає заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський.  
 
– Тут виявлено близько двадцяти кубів сміття, яке розсереджене на дві купи, що свідчить про те, що було два автомобілі із відходами, – каже Владислав Стемковський. Сміття містить дуже багато ознак, що воно не з Тернополя і не з Тернопільської області: залишки якихось квитанцій львівських магазинів, львівських АЗС, квитанцій Городоцької лікарні. Це сміття, яке хтось повинен утилізувати,  забрати його, тобто, хтось і повинен нести видатки. Виходить, що ці видатки мають нести тернополяни, тому що за рахунок їхніх коштів і бюджету міста Тернополя цей полігон утримується. На мою думку правоохоронні органи повинні відкрити кримінальне провадження за фактом. В накладних «Нової пошти» наприклад  є навіть адреси отримувачів, за якими можна вичислити мікрорайон з якого це все привезено. Тобто, тут є сукупність факторів, які можуть довести навіть, з якого будинку це сміття привезене.

За екологічним правом за такі дії передбачене покарання відповідно до статті 239 Кримінального кодексу України «Забруднення або псування земель». Караються такі правопорушення  штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років. На місце, де скинули відходи, приїхали слідчі, які задокументували факт, повідомляє управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Позиція фракції "Об'єднання "Самопоміч" в Тернопільській міській раді:

Відео дня

Сьогодні на сайті управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради була поширена інформація від заступника міського голови з питань інфраструктури Владислава Стемковського про несанкціоноване вивезення сміття зі Львова на Малашівецьке сміттєзвалише.
Позиція фракції "Об'єднання "Самопоміч" в Тернопільській міській раді однозначна - правоохоронці мають провести об'єктивне розслідування даного факту, визначити хто і звідки привіз відходи та покарати винних згідно закону.
Звертаємося до начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола взяти під особистий контроль розслідування даної ситуації.
Також викликає подив той факт, чому Владислав Стемковський ще до оголошення результатів слідства від правоохоронців робить ствердні висновки щодо міста, звідки були привезені відходи.

КОМЕНТАР

Олександр БОГОМОЛ, начальник головного управління нацполіції в області:
-          Я отримав в телефонному режимі інформацію, що скинуто одну машину зі сміттям після повороту на Малашівці - авто не доїхало до полігону. Мене поінформували, що автомобіль був на львівських номерах, але самих номерів ніхто не пам’ятав. Автомобіль не був затриманий, адже повідомлення надійшло по факту – після того, як сміття скинули. Після цього я дав розпорядження поставити додатковий пост, аби випадки не повторювались. Тому, думаю, львівське сміття до нас не доїде. Факт, що сміття викинуто не на полігоні, а перед полігоном, - зафіксовано. Якщо ми встановимо цей автомобіль, притягнемо порушників до адміністративної відповідальності. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Вихід один - сміття зібрати завантажити і відвести у Львів під оперний. Кілька таких подарунків і ця єрунда припиниться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up