Сніговий колапс-2016: збитків немає, справу… закрили

Сніговий колапс-2016: збитків немає, справу… закрили
  • Всю інформацію, зібрану під час слідства, поліція передала до міськради.
  • Умови тендеру були дотримані. Збитків громаді не нанесено, бо міськрада не заплатила за невиконані роботи, кажуть у поліції.

Кримінальне провадження, порушене за сніговий колапс, який стався у Тернополі в листопаді 2016-го, коли сніг фактично паралізував життя міста, - закрите. «Криміналу» у діях ані посадовців, ані переможців тендеру, які мали б прибирати зимовий Тернопіль, не знайшли. Про це повідомив начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол.

- Кримінальне провадження було порушене скоріше для того, щоб розібратись, в чому проблема, - каже Олександр Богомол. – Проведеним розслідуванням не встановлено спричинення матеріальних збитків для громади Тернополя. Хоча були незручності. І фірма, яка тоді виграла тендер, не виконала свої зобов’язання, не ліквідувавши вчасно і якісно наслідки стихії.

Кримінальне провадження закрито у зв’язку з тим, що не було спричинено збитків. Це питання, скоріше, політичне. І стосується більше виконання своїх зобов’язань комунальними підприємствами і переможцями тендеру, каже очільник поліції.

Відео дня

- Інформацію про розслідування ми можемо надати будь-яким зацікавленим особам, - запевнив Олександр Богомол. - Ми вже передали її до міської ради і, думаю, в подальшому посадовці враховуватимуть те, що ми здобули в ході розслідування, аби ситуація не повторилась.

Умови тендеру були дотримані, з’ясувалось під час слідства. Але випадок із листопадовим колапсом-2016 має підказати посадовцям міськради, якими мають бути умови тендеру в майбутньому, каже головний поліцейський краю.

- Підприємство, яке не мало власної техніки, а мало договори з іншими підприємствами, що таку техніку їм буде надано – цього недостатньо для перемоги у тендері, - переконаний Олександр Богомол. - Це більше стосується господарської діяльності. І інформація (зібрана за час кримінального розслідування – прим. авт.) має бути корисною посадовцям міськради.

Матеріальних збитків не виявили, бо роботи з прибирання засипаного снігом Тернополя проведені не були. І міськрада не оплачувала «Теркомуналсервіс» за не проведені роботи.   

Нагадаємо, кримінальне провадження порушували за статтею 367 Кримінального кодексу України відносно посадових осіб того підприємства, яке надавало послуги з прибирання снігу. Фігурантами були і посадові особи міськради. Відкрито воно було після висновків комісії та вивчення причини снігового колапсу. Йдеться, зокрема, про ч. 2 ст. 367 ККУ - службова халатність. Санкція статті - до 5 років позбавлення волі.

«Теркомуналсервіс» орендувало комунальну техніку. Зокрема й ту, яку свого часу вилучили у комунального підприємства МШЕД після його ліквідації. Більше того, орендувало її на безоплатній основі. Питання дещо в іншому – яким чином  підприємство, не маючи жодної (!) одиниці техніки примудрилось виграти тендер. А на нього й досі відповіді ніхто не дав.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Кульба

    Як збитків не було? Люди ноги і руки ламали, автомобілі по ямах товкли. Якби кожен приніс рахунок, там б не хватило фірму продати яка до того призвела. Гроші роздеребанили і всім нормально?
  • ігор

    А мені сподобалась схема відмивання - я заключаю договір на підтримання порядку на дорогах, якщо нічого не стається, тобто немає снігу, то я просто отримую гроші по договору, бо ж підтримую порядок на дорогах, а якщо випадає сніг то я тупо нічого не роблю для прибирання, тоді мені ніхто не платить і всі задоволені!
  • Anonymous

    Тобто, якби місто не тиждень а цілий місяць  стояло нерухомо, то збитків також би не було?

    Ідіоти! Справа не оплаті за послуги, а в життєдіяльності міста! В нашій безпеці і комфорті! От скоти...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up