Партнер рубрики Події

Сьогодні, 11 вересня: тиждень освіти дорослих

Сьогодні, 11 вересня: тиждень освіти дорослих

Заходи Тижня освіти дорослих в Україні проходять у другій декаді вересня. Це міжнародна ініціатива, яка проводиться з 1999 року під егідою ЮНЕСКО. Офіційну підтримку Тижня освіти дорослих здійснюють структури Міносвіти і науки України.

Тиждень освітнього зростання в Україні спрямований на розширення пізнавальних процесів в суспільстві, особисте вдосконалення освіти і культури дорослих людей. Ця міжнародна ініціатива підтримується в більш ніж 50 країнах світу. Щорічні події проводяться з 11 по 17 вересня.

Також сьогодні річниця терактів у США:

11 вересня 19 зловмисників придбали квитки на 4 літаки внутрішніх авіаліній США. Припускають, що було викуплено також значну кількість місць в тих літаках для зменшення кількості пасажирів на борту з метою полегшення захоплення літаку. Після захоплення контролю над літаками, їх скерували на вказані об'єкти.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">



Два з них розбилися об хмарочоси-близнюки ВТЦ у Нью-Йорку, третій знищив частину Пентагону. Останній, четвертий літак — United Airlines 93 — завдяки мужньому опору пасажирів не досяг мети й розбився на полях Пенсильванії приблизно за 15 хвилин польоту до столиці — Вашингтону. Припускають, що цей літак мали спрямувати на Білий Дім або Капітолій. Машина не досягла мети, коли пасажири, які довідалися про долю інших літаків, атакували викрадачів і довели до катастрофи у безлюдному місці — уривки інформації про останні хвилини тієї трагедії походять з телефонних розмов пасажирів i розкриття даних «чорних скриньок» літака. На основі записів телефонних розмов та свідчень родичів та співрозмовників події були реконструйовані у напівдокументальному фільмі «Політ 93».

Крім того, 11 вересня проводять День без новин - хороший день та ​​​​​​​День застелання ліжка.

Події:

1927 року стався землетрус на Південному березі Криму призвів до численних руйнувань від Севастополя до Феодосії. Саме цей землетрус потрапив у сюжет роману "Дванадцять стільців" Ільфа й Петрова.

У 1957- му президія Вервховної Ради СРСР ухвалила припинити присвоєння містам, заводам імен партійних діячів за їхнього життя.

1993 року в Києві на Михайлівській площі відкрито пам'ятний знак жертвам Голодомору

2001-й рік - світовий рекорд вантажопійомності: український літак Ан-225 "Мрія" підняв на висоту 2 км взвод танків вагою 253,82 тонни.

Цього ж року була скоординована терористична атака ісламської терористичної організації "Аль-Каїда" на США, Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку й Пентагон у Вашингтоні.

19 терористів, поділившись на чотири групи, захопили чотири рейсові пасажирські авіалайнери. Два з них були спрямовані у вежі-"близнюки" ВТЦ, третій літак – у будівлю Міністерства оборони. Пасажири і команда четвертого авіалайнера спробували перехопити керування літаком у терористів, відтак машина впала в полі біля міста Шенксвілл у штаті Пенсільванія.
Крім 19 терористів, у результаті атак загинули 2974 людини, ще 24 зникли без вісті. Повністю зруйновано хмарочоси Всесвітнього торгового центру та багато навколишніх будинків.
Після 11 вересня 2001 року Америка почала новий відлік своєї історії, оголосивши глобальну війну тероризму.


11 вересня 2002 року американські авіакомпанії скасували понад 3 тисяч рейсів, заплановані на 11 вересня.

Причина - в низькому попиті на авіаперевезення в день річниці терактів у США. З цієї ж причини були скасовані сотні рейсів авіакомпаній інших країн.

Небезпечного 11 вересня народилися:


У 1862-му - О. Генрі, американський письменник.

У 1864-му - Павло Грабовський, український письменник, поет.

У 1977 році - Фелікс Дзержинський. Російський революціонер, засновник і голова ВЧК (ОГПУ), один з організаторів "червоного терору".

1937-го року народився Йосип Кобзон, радянський і російський естрадний співак (баритон).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up