Сьогодні 28 травня, Вознесіння Господнє: що не можна робити у свято

Сьогодні 28 травня, Вознесіння Господнє: що не можна робити у свято
  • Свято Вознесіння Господнього завжди припадає на 40-й день після Світлого Воскресіння Христового.
  • В 2020 році Вознесіння Господнє припадає на 28 травня.
     

Вознесіння Господнє – одне з дванадцяти головних православних свят. Воно має велике значення для християн, адже встановлене на згадку про визначну євангельську подію – вознесіння Ісуса на небо.

Якого числа Вознесіння у 2020 році

Вознесіння – перехідне свято, тобто не має сталої дати відзначання. Коли саме його святкуватимуть, залежить від Великодня. При цьому Вознесіння Господнє завжди припадає на четвер, на 40-й день після святкування Світлого Воскресіння Христового. Оскільки у 2020 році Великдень святкували 19 квітня, провівши нескладні підрахунки, можна встановити, що Вознесіння Господнє цього року у православних християн припадає на четвер, 28 травня.

Що являє собою свято Вознесіння

Так, згідно із євангельським оповіданням, на 40-й день після свого воскресіння Христос вознісся на небо, відкривши вхід у Царство Небесне і подарувавши людям надію на порятунок їхніх грішних душ, прощення і вічне життя. Вознесіння - коли святкуємо у 2020 році / фото hramkalikino.cerkov.ru Відбулося це так: у день Вознесіння Господь зібрав апостолів у Віфанії, на горі Елеон. Ісус Христос благословив їх, після чого вознісся на небо. Свято Вознесіння встановлене на честь цієї важливої події, а також на пам’ять про обіцянку щодо другого пришестя Христа.

Відео дня

Вознесіння Господнє: традиції

У всіх православних храмах цього дня проводяться урочисті служби, тож віруючі намагаються відвідати церкву й приділити час молитві.

Після служби люди повертаються додому і збираються за святковим столом. Крім традиційних частувань, господині печуть прямокутний пиріг з цибулею і прикрашають його перекладинами, які символізують драбинку – шлях Христа на Небеса.

Що не можна робити у день Вознесіння

У це свято віруючим слід утриматися від скандалів. Не можна також лаятися, провокувати та вступати в конфлікти, грубити, пише УНІАН lite.

На свято Вознесіння краще відмовитися від важкої фізичної роботи також.

Віруючим не варто трудитися в городі або займатися ремонтом. Крім того, не можна голосно кричати, розкидати на вулиці сміття і плювати на землю.

У народі вірили, що можна ненароком потрапити в Христа, який проводить свій останній день з людьми. Не рекомендовано в цей день вінчатися або влаштовувати церемонію одруження. Якщо є можливість, то краще перенести цю радісну подію на інший день.

Знаменні події

  • У 1997 році в Києві глави урядів України і Росії підписали пакет документів про базування і розділ Чорноморського флоту.
  • У 1987 році 19-річний німецький льотчик-аматор Матіас Руст на спортивному літаку приземлився на Червоній площі в Москві.
  • У 1985 році команда київського «Динамо» забила свій 2000-й гол у чемпіонатах СРСР.
  • У 1965 році Рада Міністрів СРСР ухвалила організувати на базі Донецької філії Харківського державного університету ім. Горького Донецький державний університет
  • У 1959 році американськими вченими був проведений успішний запуск в космос з поверненням двох мавп, Айбль і Бейкер, на ракеті АМ-18.
  • У 1957 році в США заснована Національна академія грамзапису, що вручає одну з найпрестижніших премій у світі музики - «Греммі».
  • У 1923 році генеральний прокурор США оголосив, що жінки мають право носити штани де завгодно і коли їм це заманеться.
  • У 1918 році Вірменія і Азербайджан проголосили державну незалежність.
  • У 1918 році Володимир Ленін підписав декрет про створення прикордонної охорони в РРФСР.
  • У 1812 році був підписаний Бухарестський мирний договір, за яким Бессарабія перейшла до складу Російської імперії.
  • У 1742 році у Лондоні відкрився перший в світі критий плавальний басейн.

Народилися

  • У 1944 році Рудольф Джуліані, американський юрист, підприємець і політик, мер Нью-Йорка (1994-2001).
  • У 1908 році Ян Флемінг, англійський письменник, літературний батько Джеймса Бонда.
  • У 1860 році Олеськів Йосип, один з ініціаторів масової трудової міграції українців до Канади в 1890-х роках.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up