Партнер рубрики Події

Сьогодні пройде фінал Нацвідбору на Євробачення: де й коли дивитися та як голосувати

Сьогодні пройде фінал Нацвідбору на Євробачення: де й коли дивитися та як голосувати

За право представляти Україну на цьогорічному Євробаченні в фіналі боротимуться шестеро артистів.

Національний відбір на Євробачення 2020 року добігає до свого кінця. Уже відбулися два півфінали й залишився останній завершальний етап – і Україна назве свого представника на цьогорічному пісенному конкурсі.

Нацвідбір на Євробачення: дата фіналу

Саме сьогодні, 22 лютого, о 19:00 розпочнеться фінал національного відбору на "Євробачення-2020" і стане відомо, хто представлятиме Україну на Євробаченні в Нідерландах. 

Відповідно до правил українського відбору, кожна пісня оцінюється членами журі та глядачами в ході інтернет- та СМС-голосування. Однак голоси глядачів є пріоритетними. Тож, якщо якісь учасники в підсумку отримають однакову кількість балів, саме голоси глядачів будуть визначальними, повідомляє УНІАН lite.

Відео дня

Хто у фіналі

До фіналу пройшло шестеро виконавців. Зокрема, за право представляти Україну на міжнародній музичній першості змагатимуться TVORCHI, KHAYAT, David Axelrod, Jerry Heil, KRUTЬ та Go-A. 

Де дивитися фінал Нацвідбору на Євробачення

Фінал Національного відбору представника України на Євробачення 2020 розпочнеться о 19:00. Фінал нацвідбору наживо транслюватимуть на телеканалах, радіо і діджитал-платформах.

Телебачення супутникове і цифрове: «UA: Перший», «UA: Культура», СТБ, Філії Суспільного покажуть повтор у неділю, 23 лютого, о 19:55.

Радіо: Перший канал «Українського радіо», Радіо «Промінь»

Діджител: Сайти телеканалів «UA: Першого», «UA: Культура», СТБ і «UA: Євробачення», Facebook-сторінках «UA: Євробачення», «UA: Перший», «Cуспільне мовлення», СТБ, YouTube-канал «UA: Першого» та СТБ, Мобільні додатки suspilne.tv і suspilne.radio

Як голосувати?

Ведучий нацвідбору Сергій Притула повідомлятиме в прямому ефірі телеканалів «СТБ» та «UA: Перший» про правила та коли лінії голосування відкриють і закриють, повідомляє "Суспільне". До того і після того голоси не будуть зараховуватися. Голос за улюбленого виконався з одного номера можна віддати лише раз! Голосувати можна:

  • за допомогою SMS на номер 7766 (з кодом у тексті повідомлення від «1» до «6»). Вартість SMS становить для всіх операторів 0,94 грн, лише у «ТриМоб» (ТМ 3Mob): 0,25 грн. Голосувати можна з одного номера лише раз. Зараховується перше повідомлення. Якщо з того ж номера надійдуть ще SMS-повідомлення, їх не зарахують автоматично, проте гроші знімуть.
  • у додатку Teleportal в розділі «Голосування», перед тим успішно пройшовши верифікацію за номером мобільного телефону. Додаток потрібно завантажити. Краще це зробити до фіналу чи під час шоу. Інакше під час відкритих ліній можуть виникнути труднощі з завантаженням. У Teleportal після голосування приходить відео від артиста х подякою, за кого віддали голос. Це безкоштовно. 

Результати голосування глядачів (50%) і суддів (50%) додадуть і за підсумками сформують рейтингову таблицю. Якщо два або більше учасників наберуть однакову кількість балів, то перевагу матиме той, за кого проголосувало більше глядачів.

Нагадаємо, цього року Національний відбір на конкурс "Євробачення-2020" стартував 16 жовтня за оновленими правилами. Так, учасником Національного відбору міг бути виконавець або колектив, який не здійснював концертної діяльності на території РФ із 2014 року, не планував та не анонсував її під час конкурсу й до фіналу "Євробачення", а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України, повідомляє ТСН.

П'ятий рік поспіль учасників нацвідбору судить Андрій Данилко. Місце за суддівським столом поруч із народним артистом також зайняла популярна співачка Тіна Кароль. Крісло замість Євгена Філатова посів генеральний продюсер радіохолдингу №1 в Україні "ТАВР Медіа", генеральний директор "Хіт ФМ" Віталій Дроздов. Музичним продюсером Національного відбору вчергове став Руслан Квінта, креативною продюсеркою — Наталія Франчук, ведучим прямих ефірів — Сергій Притула. 

Нагадаємо, 65-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення цьогоріч стартує 12 травня в нідерландському місті Роттердам. Саме цього дня пройде перший півфінал, а 14 травня – другий півфінал. І вже 16 травня відбудеться гранд-фінал і стане відомо ім’я переможця Євробачення-2020.

Пропонуємо ознайомитися з короткими відомостями про учасників та послухати їхню музику

KRUTЬ

Відкриє фінал молода співачка та бандуристка Марина Круть. KRUTЬ родом із Хмельницького. Дівчина почала свій музичний шлях 15 років тому та сміливо експериментує з народним інструментом. Виконавиця стала учасницею дев’ятого сезону "Голосу країни". У фіналі бандуристка виконає конкурсну пісню "99". 

Jerry Heil

24-річна співачка, авторка, композиторка та відеоблогерка. На початку 2019 року  Jerry Heil підкорила музичний простір треком "#ОХРАНА_ОТМЄНА". "Прорив року" за версією премії Jager Music Awards, "Відкриття року" за версією журналу Viva, номінантка на музичну премію YUNA 2020 у категоріях: "Найкраща виконавиця", "Найкраща пісня", "Відкриття року". Конкурсна композиція Jerry Heil називається #VEGAN. 

Go-A

Третім на нацвідборі випробує свої сили київський гурт Go-A. Музиканти об’єднали у своїй творчості сучасні біти, етнічний вокал та потужний гітарний драйв. Гурт виконує пісні у створеному власноруч стилі "укр-транс". Спеціально для "Євробачення" Go-A записав українськомовну пісню "Соловей". 

David Axelrod

David Axelrod, справжнє ім’я якого Володимир Ткаченко, відомий український співак, музикант та композитор. Учасник проєктів "Шанс-4", "Х-фактор", "Танці з зірками" та "Голос країни-9". Співак вже брав участь у нацвідборі на "Євробачення-2013" та дійшов до фіналу. Співак підкорюватиме серця глядачів нацвідбору романтичною баладою HORIZON. 

KHAYAT

П’ятим виступить у фіналі 22-річний український артист та автор пісень KHAYAT. Музикант виступає у жанрі фольктроніка. Фіналіст "Голосу країни-9" та півфіналіст Нацвідбору на "Євробачення-2019". У своїх треках виконавець вдало поєднує електронну музику, етнічні мелодії та східні мотиви. Трек для пісенного конкурсу отримав назву CALL FOR LOVE. 

TVORCHI

Гурт TVORCHI, який останнім виступить на сцені фіналу, заснований два роки тому. Чоловічий дует Андрія Гуцуляка та Джеффрі Кенні створює музику, яку слухає весь світ. Зокрема, хіт Believe за лічені дні увійшов до топ-10 у чартах Google Play в Україні. Під час нацвідбору гурт представить пісню Bonfire. 

А хто ваш фаворит Нацвідбору? Відповіді залишайте в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up