Партнер рубрики Події

Сотні тернополян набирали свячену воду в парку Шевченка. Не обійшлось без штовханини

Сотні тернополян набирали свячену воду в парку Шевченка. Не обійшлось без штовханини

Освячували воду традиційно на набережній Тернопільського ставу вранці, 19 січня. Прийшли туди набрати води сотні тернополян. 

На набережній Тернопільського ставу, біля підніжжя хреста, встановленого на честь 1025-річчя хрещення Русі, священнослужителі різних конфесій провели молебень та здійснили чин освячення води.

Представники духовенства вітали усіх присутніх зі святом. 


 Потім на сцені співали колядки.

Відео дня

Опісля, тернополяни наввипередки пробували набирати свячену воду. Щороку біля величезної посудини збирається багато людей, які намагаються наввипередки набрати свяченої води. Не обходиться і без штовханини. Щоб набрати води, люди прийшли з глечиками, пляшками та банками.

Тернополяни вірять у чудотворні властивості цієї води. 

Згодом тернополян на сцену вийшли потішити дійством“Маланки” семінаристи. 

Додамо, уже о 15.00 год. у приміщенні ПК «Березіль» відбудеться театралізоване дійство «Лемківський Йордан».

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • David Starr

    Кому до Творця, а хто по воду, стадо є стадо, що тут скажеш.
  • Дохтор

    Голотьба в місті веде себе як в селі , штовхаються , шарпаються хочуть бути першими  виясняють хто перший ближче до бога.
  • Pavl Rebrov

    та де там! цирк уродів! одне з пістолетом!!! а лемк,йордан то повна дупа
  • 777

    голота, навіть в 1 день не можуть бути людьми.

    Vova Shep reply 777

    Тому поневіряються люди по світі в пошуках заробітку та кращої долі бо нема єдності в народу . Кожен по собі як вівці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up