Партнер рубрики Події

Тернополяни разом з сотнями тисяч українців зі всього світу синхронно молились за Україну (відео)

Тернополяни разом з сотнями тисяч українців зі всього світу синхронно молились за Україну (відео)
  • Духовний гімн українців "Боже великий єдиний, нам Україну храни!" водночас виконували сотні тисяч українців зі всього світу в День Незалежності України 24 серпня.
  • В Архикатедральному соборі зібрались сотні тернополян, щоб долучитись до молитви. 
  • А виконували пісню хорові колективи різних храмів.

Акція відбулась з благословення Блаженнішого Святослава і Високопреосвященнішого Митрополита Василя Семенюка. Організатори вважають, що спільна молитва за мир і благословення для рідної Батьківщини може об’єднати українців на рідних землях і за їх межами.  

Перед спільною молитвою священнослужителі Катедри через Skype з'явузавались з церквами у різних куточках України та світу: вітали одне одного, запитували скільки людей долучається до молитви та яка в них година, адже телефонували і в США, і в Африку. 

Як розповів отець Олег Харишин, участь у всесвітній синхроній молитві взяли сотні тисяч людей з цього світу. Майже сто зареєтрованих локацій, але є ще десятки незареєстрованих, але на них теж виконували спільну всесвітню молитву. 

Відео дня

У Архикатедральному соборі була кілька сотень людей, які долучились до молитви. Більшість з них прийшли у вишиванках. До молитви йшли з друзями, батьками, родинами, з маленькими дітками. 

Після спільної всесвітньої молитви у соборі заспівали традиційну українську святкову пісню "Многая літа". 

Тернополянка Ольга Порохонько прийшла з трьома синами - Марком, Матвієм та Дам'яном. Про те, що на День Незалежності в Катедрі буде спільна всесвітня молитва жінка дізналась з соцмереж та від друзів. 

- Ми із задоволенням прийшли, щоб помолитись за мир і спокій в Україні, - каже жінка. - Діти хоча усіх слів ще не знають, але підспівували. На мою думку, коли ось так в один і той же час, моляться тисячі людей у всьому світі - це піднімає дух народу, який потребує цього підняття. Це звитяга до боротьби, до розуміння, що ми не одні, що ми по цілому світі. І, можливо, це навіть дасть поштовх тим людям, які десь далеко, вертатись назад. 

Перед початком спільної молитви усім, хто заходив у Катедру, давали спеціальні листівки з інформацією про подію. Після завершення молитви на них ставили печатки на пам'ять про участь у такій події.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Віталій Шумський

    А то допомагає?
  • Галина Галя

    Молодець Надя! Добре ти іі взула .Хто захоче  той найде час і для роботи і для молитви.
  • Неля Леонидовна

    Неж молиться , а работать надо и тогда все будет и у всех.

    Yakymishyn Nadiya reply Неля Леонидовна

    Ти що дура ми всі ходимо під Богом як невіруєш то хотяби негріши

    Галина Лещук reply Неля Леонидовна

    Ви в фб певно так працюєте, аж засапалися.

    Наталя Зінько reply Неля Леонидовна

    Одне другому не заважає..Є час на роботу а є на молитву..
  • Oxsana Propocova

    Bellissima  festa in Ucraina.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up