Партнер рубрики Події

Стало відомо, де проведуть пісенний конкурс Євробачення 2023

Стало відомо, де проведуть пісенний конкурс Євробачення 2023
  • Євробачення 2023 пройде у Великій Британії. 
     
  • В Україні конкурс не проводитимуть через воєнні дії.

Оскільки в 2022 році Україна посіла 1 місце на конкурсі, відповідно в 2023 році Євробачення повинно було відбутися саме в нашій країні. Але було прийнято рішення змінити місце з метою безпеки, про це повідомив УНІАН з посиланням на сайт EBU.

Відзначається, що Україна, як країна-переможець Євробачення-2022, автоматично вийде в гранд-фінал майбутнього конкурсу.

«Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести конкурс пісні Євробачення у Великобританії в 2023 році», - сказав Мартін Остердаль, виконавчий директор конкурсу.

Відео дня

Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький додав, що наступного року конкурс пісні буде не в Україні, а на підтримку України. 

«Ми вдячні нашим партнерам BBC за солідарність з нами. Я впевнений, що разом ми зможемо додати цій події український дух і ще раз об'єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей миру, підтримки, прославлення різноманітності і таланту», - сказав він.

Нагадаємо, гурт Kalush Orchestra 15 травня посів перше місце в пісенному конкурсі «Євробачення-2022», який проходив у Турині.

Відтепер переможна композиція «Стефанія» звучить чи не на кожному кроці, нею надихаються не лише українці, а й люди в усьому світі.

Читайте також: Укрпошта випустить марку присвячену переможцям Євробачення - Kalush Orchestra

Рок-версія, душевні виконання й тисячі переглядів. Як славнозвісну «Стефанію» переспівали тернополяни (ПІДБІРКА)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up