Стало відомо, як покарали тернополянина за прогулянку по набережній під час карантину

Стало відомо, як покарали тернополянина за прогулянку по набережній під час карантину

Чоловік мав заплатити від 17 тисяч гривень штрафу, проте оскаржив постанову суду.

За прогулянку по набережній Тернопільського ставу під час карантину суд обмежився усним зауваженням, повідомляє прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

9 червня 2020 року суддя Тернопільського апеляційного суду розглянув апеляційну скаргу захисника Володимира Ц. на постанову Тернопільського міськрайонного суду від 5 травня 2020 року .

Даною постановою Володимира Ц. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ст. 44-3 КупАП (порушення правил щодо карантину людей) та накладено 17 тис. грн штрафу.

Відео дня

Санкція статті тягне за собою накладання штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (т.б. від 17 до 34 тис. грн) до і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч (від 34 до 170 тис. грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Не погодившись із таким судовим рішенням, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу та просив постанову місцевого суду скасувати і закрити провадження по справі. Оскільки вважає призначене покарання занадто суворим і таким, що не відповідає тяжкості вчиненого правопорушення.

У судовому засіданні обвинувачений Володимир Ц. підтвердив, що дійсно у другій половині дня 9 квітня 2020 року на березі Тернопільського ставу зупинився привітатись із двома знайомими. Хоча Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р № 211, зі змінами від 2 квітня 2020 р., відвідування прибережною зоною з 6 квітня 2020 року було заборонено.
Таким чином, висновки суду першої інстанції щодо доведеності вини Володимира Ц. є обґрунтованими.

Разом із тим, вирішуючи питання про накладення адміністративного стягнення, суддя Тернопільського апеляційного суду звернув увагу, що обвинувачений раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, умови карантину порушив вперше та шкідливих наслідків іншим особам не завдав.

За таких обстави, апеляційну скаргу захисника обвинуваченого слід задовольнити частково, Володимира Ц. звільнити від адміністративної відповідальності за малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Коля

    молодець, а ще треба згадати що сам Ляшко сказав що заборона відвідувати парки було зроблено тільки з метою залякати людей, і не має відношення до епідемології.

    Саша Крест reply Коля

    Так то Ляшко, зелений дохтор...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up