Партнер рубрики Події

Стартує масштабний ремонт дороги між Тернополем та Бережанами. Що планують зробити?

Стартує масштабний ремонт дороги між Тернополем та Бережанами. Що планують зробити?

1 березня Служба автомобільних доріг у Тернопільській області та переможець тендеру на поточний середній ремонт автошляху М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, компанія Onur, підписали договір. Турецький дорожній гігант відновить 47 км від Тернополя до Бережан.

Довгоочікуваний ремонт дороги М-12 між Тернополем та Бережанами стартує: підписано угоду з підрядною організацією.

Ремонт автошляху М-12 є пріоритетом президентської програми, адже разом з автошляхом М-04 він утворить новий маршрут, присвячений 30 річниці Незалежності. Траса М-30 пролягатиме від Стрия (Львівська область) до Ізвариного (Луганщина) і стане найдовшою в Україні. Загальна довжина дороги становитиме 1392,3 км. Вона символічно “зшиє” захід країни та схід, в тому числі тимчасово окуповані території.

Ділянка майбутнього автошляху М-30 Стрий – Ізварине в Тернопільській області проходить від меж Івано-Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль. Від обласного центру до межі Хмельницької області її лагодили 2018 року. А от від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області цей автошлях не знав ремонту ще з 1990-х років.

Відео дня

У 2021 році цей маршрут буде відновлено повністю.

Коли стартують ремонтні роботи

Між Тернополем та Бережанами роботи стартують вже у другій половині березня. Заплановано, що техніка рухатиметься із села Підгороднє на захід. Частину робіт, як зазначив переможець тендеру, виконуватиме субпідрядна організація.

Що включатиме поточний середній ремонт?

«Конструктив дорожнього одягу складатиметься з наступних шарів: укріпленої за допомогою регенерації основи, вирівнювального шару крупнозернистого асфальтобетону та фінішного шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Аналогічний вид ремонту проведено від Тернополя до Підволочиська, до Кременця, Чорткова і його переваги водії вже могли помітити,» – прокоментував в.о.начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия.

Також з 2020 року Укравтодор впровадив нову практику: при проведенні ремонту дороги, відновлюють і штучні споруди, розташовані у ній. У цьому році передбачено ремонт 6 мостів та шляхопроводів, розташованих на автошляху М-12. Один міст поблизу села Городище (км 129+464) буде відновлено не поточним середнім ремонтом, а капітальним, з огляду на його дефекти.

«Подбаємо і про інфраструктуру у населених пунктах, через які пролягає ремонтована дорога. За програмою “Велике будівництво” ми відновлюємо не лише проїжджу частину: у межах населених пунктів буде встановлено нове освітлення, облаштовано тротуари, огородження. Подібну практику ми реалізували торік при ремонті автошляху М-19. Розмітка буде нанесена холодним пластиком, котрий хоч і дорожчий, але служить три роки. Ми замінимо дорожні знаки, встановимо бар'єрне огородження, водовідведення,» – додав Микола Довгошия.

Та це не єдині «родзинки» ремонту маршруту М-12. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області готується встановити на ремонтованій ділянці перший у регіоні майданчик для Зважування-в-русі.WiM буде влаштовано за Бережанами. Цей комплекс проводитиме автоматичне зважування великогабаритного транспорту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Denys Pesternikov

    Ура! Накінець то
  • Victor Obyzuk

    🪚вже приготували
  • Григорій Ямнюк

    А що буде із об'їзною м. Теребовлі.
  • Читач21

    Як піде по цій дорозі потік фур, то за півроку від Бережан одні руїни лишаться:)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up