Партнер рубрики Події

Степану Березніцькому просять присвоїти звання Героя України — є петиція

Степану Березніцькому просять присвоїти звання Героя України — є петиція

33-річний військовослужбовець Степан Березніцький був уродженцем с. Трибухівці, проживав у с. Джурин Чортківського району Тернопільської області. Загинув 11 вересня 2022 року на Донеччині під час проведення підрозділом наступальних дій.

 

Рідні військовослужбовця з Тернопільщини просять підтримати петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) старшому солдату Березніцькому Степану Івановичу. Її зареєстрували на сайті президентських петицій.

— Шановний пане Президенте, прошу присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, старшому солдату Березніцькому Степану Івановичу (22.04.1989 р.н.), уродженцю с. Трибухівці, який проживав у с. Джурин Чортківського району Тернопільської області.



Ще у 2014-му став на захист Вітчизни від російського загарбника в час антитерористичної операції. Згодом демобілізувався. Пізніше поїхав на заробітки закордон. Та одразу після повномасштабного вторгнення повернувся із закордону, записавшись до лав тероборони, у складі якої і вирушив на фронт. Був зарахований до 3-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти військової частини А7167 на посаду командир 3 стрілецького відділення. Разом з побратимами боронив цілісність нашої держави та витісняв ворога з населених пунктів в Сумській, Полтавській та Донецькій областях.

Загинув Березніцький Степан Іванович 11.09.2022 року під час проведення зведеним підрозділом наступальних (штурмових) дій на напрямку Івано-Дарʼївка — Спірне в ході зачистки н.п. Спірне Донецької області внаслідок ворожого артилерійського вогню отримав поранення, несумісні з життям.

Степан Іванович з честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Добрим словом про мужнього Степана згадують усі хто його знав та зокрема побратими, котрі чисельно приїхали на похорон, навіть дехто будучи пораненим.

Саме завдяки таким людям як Степан ми сьогодні маємо можливість спокійно жити під блакитним небом та розмовляти рідною мовою. Березніцький Степан Іванович — справжній Герой, який заслуговує найвищої державної нагороди.

Від імені дружини, дітей та батьків просимо Вас, пане Президенте, присвоїти Березніцькому Степану Івановичу звання Героя України (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка». 
Ми пишаємося нашим Героєм та його відвагою, мужністю та вірністю народу України

Герої не вмирають! Слава Україні! Героям слава!

Відео дня

Підтримати петицію можна за посиланням. До кінця збору підписів залишилося 57 днів.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляла про петиції щодо присвоєння звання Героя України Тарасу Галату, Андрію Горбунову та Андрію Дмитревичу.

 

Читайте також:

Чому? Чому, мій кращий друже? Крик душі… Тернопільщина прощається зі Степаном Березніцьким

Мама захисника Тараса Галата просить підтримати петицію про присвоєння йому звання Героя України

Андрію Горбунову просять присвоїти звання «Герой України» (посмертно)

Рідні просять підтримати петицію про присвоєння звання «Героя України» Андрію Дмитревичу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Іринка

    Будьласка, виправте вік нашого Героя, йому назавжди 33,💔
  • Лілія

    Вибачте, але у вас помилка. Стьопка був з 1989 року народження, не 44 роки.

keyboard_arrow_up