Партнер рубрики Події

Столітню браму з вулиці Сагайдачного у Тернополі відправили на реставрацію

Столітню браму з вулиці Сагайдачного у Тернополі відправили на реставрацію
Фото Захара Дябло

Її відновлюватимуть у Львові та до Великодня обіцяють встановити у тернопільському будинку.

Громадські активісти з Тернополя передали на реставрацію сторічну браму з будинку на вулиці Сагайдачного, 11. Про це у Фейсбук повідомила громадська ініціатива «Брами Тернополя».

Фото Захара Дябло

– Ми це зробили! Нарешті, після довгого шляху з бюрократичними перепонами, зборів коштів та спільної роботи столітня брама з Сагайдачного, 11 їде на реставрацію. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям наших патронів, спонсорів, мешканців будинку та нашої команди. Далі на браму чекає ретельна реставрація, після якої вона знову прикрасить наше місто. Ми будемо тримати вас у курсі подій та ділитися результатами оновлення, – йдеться у повідомленні.

Фото Захара Дябло

Як дізналися журналісти «Укрінформ», гроші на реставрацію зібрали «Брами Тернополя», також долучилися жителі будинку. Загалом відновлення брами обійдеться у 75 тисяч гривень.

Відео дня
Фото Захара Дябло

«Це перша брама, яка буде відреставрована нашою ініціативною групою. Будинок, де вона встановлена, побудований у 1923 році. Щоб почати відновлення брами, ми отримали дозвіл міської та обласної рад, а також мешканців будинку», – прокоментувала «Укрінформу» засновниця ініціативи «Брами Тернополя» Вікторія Найчук.

Фото Захара Дябло

Вже до Великодня браму мають відновити у Львові і встановити у будинку в Тернополі.

Фото Захара Дябло

«Реставратори мають провести дослідження і з’ясувати, яким був колір брами у минулому. Також мають відтворити втрачені деталі, які збереглися лише на фото», – додала Вікторія Найчук.

 

Читайте також:

У Підгайцях почали реставрувати римо-католицький костел Пресвятої Трійці

На Тернопільщині відновили дерев’яну церкву XVІІІ століття

Боротьба за монастир на паузі? «20 хвилин» дізналися, що з будівництвом біля Катедри

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up