"Стукали черпаками і сковорідками": чому працівники тернопільських ресторанів вийшли на протест

"Стукали черпаками і сковорідками": чому працівники тернопільських ресторанів вийшли на протест
  • Кілька десятків працівників тернопільських закладів харчування зібрались на акцію протесту вранці 17 липня під стінами ОДА. 
  • Люди вимагають скасувати заборону на роботу ресторанів та розважальних закладів після 23.00. 
  • Щоб звернути увагу на свої вимоги, люди стукали ложками, черпаками, сковорідками та каструлями.

"Ресторани України, об'єднуйтесь", "Дозвольте роботу ресторанів після 23.00", "Після 23.00 на вулицях прокидається коронавірус?", плакати із такими написами зранку 17 липня принесли з собою до будівлі Тернопільської обладміністрації протестувальники. 

Нагадаємо, 30 червня Тернопільський оперативний штаб для боротьби з коронавірусом прийняв рішення обмежити час роботи закладів громадського харчування, в тому числі кафе, готелів, барів, клубів, пабів, дискотек та закладів розважальної сфери до 22 години. А також заборонили після 22 години роботу усіх підприємств у сфері оптової та роздрібної торгівлі, побутового обслуговування, крім аптек, АЗС та продуктових магазинів.

Відео дня

Після діалогу з рестораторами, рішення штаб скасував, але вже за кілька днів заборону на роботу закладів сфери харчування затвердили постановою кабміну. 

Кабінет міністрів України опублікував на своєму сайті змінену постанову з доданням заборони роботи після 23-ї та до 7-ї години ранку розважальних закладів і ресторанів. Постанова датована 8 липня, проте її опублікували 11 липня.

"Проти подвійних стандартів"

- Ми писали письмове звернення від об'єднання рестораторів про те, що  ми не погоджуємось з постановою Кабміну, в якій затверджено дозвіл роботи до 23.00. Звернення надіслали у міський штаб для боротьби з коронавірусом, обласний штаб та прокуратуру. А зараз підтримуємо вимоги мирною акцією протесту, - каже представник об'єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук. - При тому ми хочемо справедливого та рівного ставлення, адже бачимо, що в Києві працюють і нічні клуби і ресторани і ми протестуємо проти подвійних стандартів. 

Працівники закладів харчування кажуть, що карантин і так повпливав на їх заробіток. 

- Ми хочемо зберегти робочі місця, - продовжує Тарас Ковальчук. - Ми хочемо, щоб люди залишались в Україні та могли нормально заробляти. 

"Я не хочу залишитись без роботи"

На акцію вийшли понад сотня працівників різних закладів харчування.

- Ми проти заборони роботи закладів після 23.00, - каже офіціант одного із ресторанів Олександр. - Рішення абсурдне, бо вірус не появляється після 23-ї години. Ми теж люди, і теж хочемо заробляти. 

Люди розповідають, що карантин і так вплинув на їх заробіток, адже до роботи вдалось повернутись лише на початку червня. До того були у вимушених відпустках. 

- Я сьогодні приніс із собою сковорідки. Ними можна голосно подавати знаки, щоб нас нарешті почули, - каже бармен Сергій. - Нам просто не дають працювати. Немає сенсу закривати заклади після 23.00, адже люди ті самі, що і до цього часу. Я вважаю рішення безглуздим і ми будемо відстоювати свою думку. 

О 13.00 представники об'єднання рестораторів мають зустрічатися із керівництвом ОДА, де обговорюватимуть питання дозволу роботи закладів. Про результати переговорів ми повідомимо згодом.

Опитування

Чи підтримуєте ви заборону на роботу закладів громадського харчування після 23.00

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Antio Corupti

    Вночі спати треба, щоб завтра тверезим йти на роботу, а не пробухувати гроші до 3 ночі. До 23 год можна 10 разів повечеряти чи з'їсти піцу. А їм, як гральним закладам після 23 саме розгар виручки йде. Здогадуюся, що там серед учасників офіціанти і бармени з "сім'ї ресторанів сім'ї Заставного",  який колись перед виборами мера бив себе в груди, що дерибанити вже не буде як попірєдніки. Але то правду казав ніхто з попірєдніків не зберибанив комунальних приміщень з виходом майже на чверть бульвару Шевченка з влаштуванням там масової бухальні по типу плахофабрики. От сучик, чесний Заставний мер був.
  • Петрик

    Тернопільський оперативний штаб  більше  до ТМР відноситься,чого пішли до ОДА стукати в сковорідки ?
  • Max

    на кого це шоу розраховане? в більшості закладів після 23ї кухня не працює ітак.
    Ображаються тільки ті в кого бухачі\дискотеки і тп. Без цього в карантин можна обійтись
  • ігор

    Вони хочуть заробляти більше? А я хочу щоб ці всі нещасні бізнесмени думали не тільки про своє бабло, але і про людей яких вони труять. Щоб телепередачі "Ревізор" не існувало, бо в їхніх закладах було все ідеально, а не срач.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up