Партнер рубрики Події

Сучасну систему відеонагляду встановили в Бережанському та Кременецькому відділах поліції

Сучасну систему відеонагляду встановили в Бережанському та Кременецькому відділах поліції

Система Custody Records допоможе убезпечити поліцейських від безпідставних звинувачень. На Тернопільщині її планують впровадити ще у 6 підрозділах поліції.

Автоматизована система відеофіксації Custody Records запрацювала у відділі поліції №1 м.Бережани та Кременецькому райвідділі поліції. Презентували роботу безпекового проєкту 8 березня.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

«Тернопільщина стала одним із перших регіонів України, де було впроваджено систему Custody Records. Ми бачимо, наскільки вона ефективно працює, як на захист громадян так і на захист поліцейських», — зауважив заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Володимир Захаренко.

Відео дня

Є алгоритм дій

Для належної роботи системи Custody Records у Бережанському відділі поліції та Кремнецькому райвідділі поліції приміщення облаштували відповідно до вимог цього проєкту і встановили сучасну систему відеонагляду. Це дозволить здійснювати фіксацію всіх дій із затриманими та запрошеними до підрозділу поліції особами.

Зі слів начальника ГУНП в Тернопільській області Сергія Зюбаненка, система Custody Records допоможе убезпечити поліцейських від можливих безпідставних звинувачень. У разі конфліктних ситуацій – усе можна буде відразу переглянути.

Учасникам заходу розповіли про основні складові системи Custody Records та показали на практиці алгоритм дій на кожному етапі роботи з громадянами: від моменту потрапляння в адмінприміщення поліції, впродовж усього часу їхнього перебування у якості потерпілих, свідків чи підозрюваних.

Вводять нові посади

Однією із складових автоматизованої системи Custody Records є введення посад інспекторів з дотримання прав людини, які забезпечують роботу системи, вносять інформацію про осіб до електронної бази даних, фіксують кожну подію, яка відбувається з особою.

Реалізація безпекового проєкту на території Тернопільщини триватиме і надалі. Планується впровадити автоматизовану систему відеофіксації  ще у 6 територіальних підрозділах поліції області.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що в трьох територіальних підрозділах поліції змінили керівників.

 

Читайте також:

У Чортківському районі призначили нових керівників територіальних підрозділів поліції

На Тернопільщині представили нового начальника управління стратегічних розслідувань

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up