Партнер рубрики Події

Суд у справі Рената, якого не пустили у дитсадок, перенесли. Не прийшов представник управління освіти

Суд у справі Рената, якого не пустили у дитсадок, перенесли. Не прийшов представник управління освіти
  • Перше судове засідання у справі 5-річного Рената Хасана, якого не пустили у дитсадок через відсутність тернопільської прописки, мало відбутись 13 липня.
  • Представник відповідача - управління освіти та науки не прийшов на судове засідання.
  • Розгляд справи у Тернопільському окружному адміністративному суді перенесли на 13 серпня.

Нагадаємо, п`ятирічного Рената Хасана 7 червня не пустили у дитсадок, бо він немає тернопільської прописки. Після розголосу інциденту 8 червня хлопчика таки прийняли до дитсадка №20 на бульварі Данила Галицького, 1А. Мама Рената позивається до суду на управління освіти міськради. Жінка хоче, щоб наказ влади про те, що батьки дітей без тернопільської прописки мають платити за садочок 1215 грн в місяць визнали недійсним та скасували.

Суддя сказав, що дитина не може позиватись

Позивачами у цій справі, як пояснює адвокат пані Анни та Рената Ростислав Небельський, є не лише мама хлопчика, а й сам 5-річний Ренат, а його мама - законний представник. Відповідач у справі - управління освіти і науки міської ради.

Під час засідання суддя довго випитував, кому відмовили в тому, щоб дитину не прийняли в садок. Почувши від мами Рената пані Анни, що це їй відмовили, сказав, щоб вона судилась, а її 5-річний син не має правоздатності. І мовляв, якби це було питання спадщини, яку йому залишив батько, то це інша справа.

Відео дня

"Судове засідання 13.07.2018.
1. суддя Шульгач М.П. (див.відео) доступно пояснив, що дитина не може позиватися до органів влади "..інша справа, якби вона позивалася за спадщину, яку залишив їй тато" - тоді так)).
2. представник відповідача на засідання не з'явився. розгляд справи перенесли на 13.08.2018. у призупиненні дії наказу на час розгляду справи відмовили", - пише Ірина Прокопенко, яка була на цьому засіданні. 

Влада затягує процес, вважає адвокат

Адвокат мами та дитини Ростислав Небельський заперечує слова судді і пояснює, що кожна особа наділена правами з народження. Але до 18 років її мають представляти батьки, усиновлювачі або опікуни, - як законні представники. Тому і позов у тому числі від дитини, адже їй перешкоджають в реалізації конституційного права на отримання дошкільної освіти.

Представник управління освіти та науки не прийшов на судове засідання. Розгляд справи перенесли на 13 серпня. Як каже адвокат, суд навіть не перевірив, чи поважною були причини неявки.

- До того ж, є інформація, що оскаржуваний наказ управління вже скасувало, видавши тотожний, проте з іншими реквізитами, - каже адвокат. - Проте ми його ще не бачили. І якщо це так, нам потрібно буде змінювати предмет позову. І ще - у судовому процесі хоче брати участь міська рада. Так, управління освіти та науки підпорядковане раді, але це окрема юрособа.

Якщо міськрада долучиться до процесу, то їм ще буде потрібен час для вивчення матеріалів. Адвокат вважає, що таким чином міська влада затягує процес, розуміючи незаконність своїх актів і суд сприяє їй у цьому.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up