Партнер рубрики Події

Розмір застави для Михайла Головка у суді не збільшили: деталі

Розмір застави для Михайла Головка у суді не збільшили: деталі
  • Стало відомо, що 12 липня у Вищому антикорупційному суді таки розглянули справу голови Тернопільської облради, якого підозрюють в отриманні хабаря. До слова, прокурор вимагає оскаржити міру запобіжного заходу та збільшити суму застави. 
  • Що врешті-решт вирішили судді? Читайте у матеріалі. 

12 липня судді ВАКС розглядають апеляційну скаргу прокурора щодо міри запобіжного заходу у справі голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, пише «Суспільне. Тернопіль».

Нагадаємо, прокурор вважає, що розмір застави для Головка має становити 13 млн. гривень.

За словами кореспондентки «Суспільного», яка працює у залі суду, Михайло Головко був проти відеозйомки. Прокурор не заперечував. Врешті, колегія суддів дозволила відеозйомку.

Відео дня

Прокурор Артем Стельмах далі хоче збільшити розмір застави до 13 мільйонів гривень. На його думку, попереднє покарання – занадто мале. Натомість адвокат Олександр Тананакін просить не застосовувати ніяких запобіжних заходів щодо його клієнта. За його словами, Михайло Головко притримується всього, що йому затвердив суд першої інстанції (ВАКС).

Фото Суспільного із зали суду

Врешті, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 28 червня 2023 року. Інформація про це з'явилась на сайті Вищого Антикорупційного Суду. 

За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони обвинувачення і захисту, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

До голови Тернопільської обласної ради застосували запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 805,2 тисяч гривень застави та покладанням на нього передбачених законом обов’язків.

Михайло Головко  підозрюється в отриманні понад 600 тис. грн неправомірної вигоди групою осіб за підписання актів виконаних робіт та погашення заборгованості Тернопільської ОВА перед господарським товариством за роботи, які вже були виконані у 2022 році (ч.4 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, засідання мало відбутись ще 6 липня. Однак, за інформацією «Суспільного», які перебували у залі суду, адвокати та сам голова обласної ради просили відкласти розгляд скарги.

— Олександр Тананакін, Глоба, Бовкун кажуть, що не бачили примірника апеляційної скарги. 5 липня Глоба був в НАБУ з Михайлом Головком. Станом на 21 годину 5 липня їх не повідомили про подану апеляційну скаргу. Адвокати та голова Тернопільської облради не заперечуватимуть, якщо розгляд перенесуть на 10 липня, — писали журналісти «Суспільного».

Прокурор Артем Стельмах наголошував, що адвокатам відправили примірники апеляційної скарги. Однак, не знав, чи надсилали електронні копії. Стороні захисту цілком відомі обставини справи, вони не змінились, тому він не вважав за потрібне переносити судове засідання. Колегія суддів ухвалила рішення задовольнити клопотання сторони захисту. У результаті суд перенесли на середу, 12 липня.

 

Читайте також:

З лікарняного – у відпустку. Що відомо про засідання суду у справі Михайла Головка 12 липня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач46

    Свята щука і соми

    Винні карпи, всі вони.
  • Читач46

    Тай щуку кинули у річку

    Гуляй, щуко. на свободі

    Знов пасися в огороді

    Огірочки вибирай

    Тільки лишнього не займай.

    Не забудь про сома

    Доля їх відома

    Ніц не брали бо служили

    Дармо штрафи присудили. СВЯТА ЩУКА І СОМи
  • Читач04

    Та невже !!! Хто б міг подумати !!!  

    А якщо серйозно,  то наша влада ще хоче в ЄС і НАТО ? Вони ж там, на заході не сліпі чи дурні, знають, який тут бардак.

keyboard_arrow_up