Партнер рубрики Події

Суд залишив без змін запобіжний захід Ігорю Гайдуку

Суд залишив без змін запобіжний захід  Ігорю Гайдуку
  • На засіданні Апеляційного суду Вищого антикорупційного суду, яке відбулось 6 липня, САП оскаржила запобіжні заходи заступнику начальника Тернопільської ОВА Ігорю Гайдуку.
  • Що тепер чекає на посадовця – розповідаємо у матеріалі.

За інформацією журналістів «Суспільного», адвокат Пінчук розповів, що підозрюваний Ігор Гайдук сам здав свій закордонний паспорт у міграційну службу Тернопільської області. Адвокат також подав апеляційну скаргу. Він вважав підозру необґрунтованою і просив повністю скасувати рішення попередньої інстанції.

Прокурор Артем Стельмах повідомив, заступник начальника Тернопільської ОВА Ігор Гайдук займався дорогами. Наприкінці березня проходив службу в ЗСУ, але написав рапорт на звільнення.

— Командування військової частини А7033 повідомляє, що старший лейтенант Ігор Володимирович Гайдук призваний до лав ЗСУ по мобілізації 22 березня 2023 року Чортківським РТЦК та СП та проходив службу у військовій частині А7167 із 25 березня 2023 року на посаді офіцера групи персоналу, — пишуть журналісти «Суспільного».

Відео дня

Колегія суддів Апеляційної палати ВАКС вирішила залишити ухвалу першої інстанції щодо запобіжних заходів Ігорю Гайдуку без змін. Апеляційні скарги прокурора та сторони захисту не задовольнили.

Нагадаємо, 28 червня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував запобіжний захід до третього учасника, заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації (ОВА). Йому обрали тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 805 200 грн до. Строк дії запобіжного заходу - 60 діб. Підозрюваний вніс заставу. 

Як раніше повідомляли журналісти «20 хвилин», ввечері, 26 червня, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Читайте також:

Антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжний захід Дем’янчуку – першому заступнику голови ОВА

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про відсторонення голови Тернопільської облради від посади​​​​​​​​​​​​​​

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up