Партнер рубрики Події

Антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжний захід Дем’янчуку – першому заступнику голови ОВА

Антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжний захід Дем’янчуку – першому заступнику голови ОВА
  • На засіданні Апеляційного суду Вищого антикорупційного суду, яке відбулось 6 липня, САП оскаржила запобіжні заходи заступнику начальника Тернопільської ОВА Ігорю Дем’янчуку.
  • Що тепер чекає на посадовця – розповідаємо у матеріалі.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжний захід заступнику начальника Тернопільської ОВА Ігорю Дем’янчуку. Про це повідомляє «Суспільне».

Як пишуть журналісти, прокурор Стельмах просив застосувати більш суворий запобіжний захід, а саме – тримання під вартою терміном на 60 діб або внести заставу на суму 10 млн гривень.

Нагадаємо, раніше ВАКС повідомляли, що слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до заступника голови Тернопільської обласної військової адміністрації запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб (до 26 серпня 2023 року включно), а як альтернативу – заставу у розмірі 805 200 гривень.

Відео дня

Під час засідання суду стосовно Ігоря Дем’янчука 6 липня, слідчий суддя доводив, що існують ризики можливого переховування, впливу на свідків, знищення речей чи документів.

Фото Суспільного із судового засідання

Адвокатка Євгенія Каразейська наголосила, що Ігор Дем’янчук у травні перебував на Бахмутському напрямку. В період проходження служби там отримав травму. Зараз він перебуває у відпустці, до 12 липня має повернутись до військової частини в Сумську область.

– Дем'янчук вже не на посаді першого заступника, бо перебуває на військовій службі. Носіння електронного браслета ускладнить виконання бойових завдань, неможливість виїжджати з Тернопільської області також не дасть можливості виконувати бойові завдання, – передає слова адвокатки «Суспільне».

Суд ухвалив рішення відмовити в задоволенні апеляційної скарги. Апеляцію адвокатки задовольнили частково. Тримання під вартою скасували в частині відлучатися з Тернопільської області та носити електронний браслет.

Нагадаємо, ввечері, 26 червня, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації, які вимагали близько 2,4 млн грн у підприємця за підписання комунальним підприємством Тернопільської обласної ради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

За ці кошти вони також обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед його ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Заступника голови Тернопільської військової адміністрації Ігоря Дем’янчука підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 368 КК України.

 

Читайте також:

Як коментують затримання Михайла Головка і заступників голови ОВА у Тернополі

ВАКС обрав міру запобіжного заходу голові Тернопільської облради і заступнику голови ТОВА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач46

    Беріть , люди, хабарі

    бо як бачим лихварі

    Відбулися переляком

    І миттєвим лише страхом.

    ГАНЬБА.

keyboard_arrow_up