Партнер рубрики Події

"Сумку і документи повернули, гроші - ні": тернополянка побачила втрачену річ у руках незнайомців

"Сумку і документи повернули, гроші - ні": тернополянка побачила втрачену річ у руках незнайомців
  • Сумку із цінними документами, чималою сумою грошей  та ключами від авто тернополянин Євген Діденко загубив 9 червня. Він підозрював, що міг залишити її у таксі чи на лавці.
  • Уже наступного дня сумку чоловікові віддали. Історія її повернення схожа на детектив. 

Євген Діденко просив тернополян допомогти знайти сумку.  Він разом із дружиною вночі їхав у таксі, а вже через кілька хвилин після поїздки помітив, що сумки немає. 

Подружжя провело ціле розслідування зникнення сумки. Вони намагались знайти машину, у якій їхали. У службі таксі взагалі сказали, що поїздки не було. Правду розповіли лише на вимогу поліцейських. 

- Нам сказали просто: "Ви відмінили поїздку", - каже пані Неля. - Потім ми поїхали в поліцію і написали заяву. Коли у таксі зателефонував правоохоронець та попросив дані про виклики, диспетчери зізнались, що ми справді їхали. Також вони додали, що водіям дали повідомлення про цей випадок, і той із них, який нас віз, має передзвонити. Ми були здивовані, що в таксі справді не знають, хто в них працює. Машину ми знайшли. Там було два водії, ми таки додзвонились. Один із них нас пам'ятає, але сумки в нього у машині не було. 

Відео дня

Уже наступного дня згуба знайшлася, повідомила дружина власника сумки. За її словами, свою річ люди побачили в руках незнайомців біля власного ж будинку.

"Незнайомці під будинком тримали в руках сумку"

- Найголовніше, що у сумці були ключі від автомобіля, - каже жінка. - Ми хвилювалися, бо сумка зникла біля самої машини і могло трапитись все, що завгодно. Ми покликали друзів, вирішили спустити колеса в машині, щоб її не вкрали. І в момент, коли ми це робили, я побачила трьох чоловіків, у одного з яких в руках була наша сумка. Він стояв неподалік в тіні.

Далі жінка підбігла до незнайомців та забрала сумку. 

- Я просто крикнула: "Хлопці, сумка", - каже пані Неля. - пібігаю до чоловіків і забираю сумку, шукаю там документи. Звичайно, грошей там не було, але ми дуже втішились, що нам повернули документи та ключі від машини. Чоловіки, які нібито знайшли наші речі, сказали, що їм на подвір'я підкинули, але дуже плутались у свідченнях. Той, хто тримав сумку в руках, стояв у тіні, можливо, він і не думав її повертати. Якби я не помітила...

Жінка каже, що дуже зраділа, що повернули усі документи та ключі від авто. 

- Гроші нам, звісно, не повернули, - каже жінка. - Там було близько семи тисяч гривень. Чоловік, який тримав сумку сказав, що навіть не знає, що в ній є, але коли йшов, зупинився і сказав, що хоче повернути ще й швейцарський ніж, який був там. Сказав "як від серця відриваю", але віддав. 

Поради патрульних — як вберегтися від крадіжки!

Літо патрульні називають періодом, коли трапляється найбільше крадіжок. Найчастіше жертвами пограбувань стають підлітки, жінки та особи в нетверезому стані. Зловмисники відбирають сумки, гаманці, мобільні телефони, а також зривають прикраси.

Патрульна поліція Тернопільської області пропонує декілька порад, які допоможуть громадянам уберегтися від крадіжки:
-  повертаючись додому у вечірній час, намагайтесь іти освітленими й людними вулицями;
-  не носіть дорогих прикрас;
-  сумку безпечніше носити на ремінці, через плече, притискаючи її до тіла;
-  не демонструйте вміст гаманця в магазинах та громадському транспорті;
-  не несіть у руках дорогий мобільний телефон та не користуйтесь гаджетом під час руху — це може спровокувати грабіжника.

Якщо ви стали жертвою чи свідком вуличної крадіжки, обов’язково зверніть увагу на прикмети злочинця та невідкладно зателефонуйте на лінію «102», адже значна частина таких злочинів розкривається саме по гарячих слідах.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Василиса

    Якщо знайшов або побачив чужі речі , обминаю десятою дорогою щоб потім не мати проблем і вам раджу
  • Галина

    Якщо знайшли гаманець чи сумку з документами але без грошей-краще не повертати. Зроблять з вас злодіїв... Такий мій висновок...

    Валера Матів reply Галина

    ше й не дай Бог такій дурі помогти)))) воно слабе на всю голову!!!

    Рома Козирь reply Галина

    Знайшов гаманець з документами, розшукав через соцмережу власницю, прийшла вона з поліцейськими почали мене напрягати я відмовився від будь-яких пояснень, тупо сів і поїхав.
    Не роби добра не получиш г..вна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up