Партнер рубрики Події

Своїми руками: декоративний дикий мак

Своїми руками: декоративний дикий мак
У планшет-версії "20 хвилин" ми продовжуємо рубрику "Своїми руками". Щотижня розповідаємо, як самостійно і з незначними затратами створити ексклюзивні елементи декору чи оздобити звичні речі. Творити – неважко, головне – мати знання і бажання

Квіти дарують радість та затишок, створюють хороший настрій та прикрашають оселю. Навіть якщо вони рукотворні, але красиві, то вони і інтер’єру пасуватимуть, і елементами декору можуть бути. Під час сьогоднішнього майстер-класу ми навчимось робити червоні маки. Їх можна використовувати для оформлення подарунків, прикрашати ними помешкання, одяг і себе (приміром у заколці для волосся).

Дикий мак – рослина, овіяна міфами та легендами. Про походження квітки вперше згадали у своїх міфах давні греки. Сподіваюсь, одна з легенд буде цікавою й нашим читачам.

Легенда про мак

Відео дня
> Володар підземного царства Аїд вирішив викрасти прекрасну Парсефону. Однієї ночі він здійснив свій намір. Мати Парсефони – Деметра – богиня земної родючості – дуже зажурилася через доньку і пішла шукати її по всій землі. Не знаходила спокою мати ні вдень, ні вночі. Не лякав її ні дощ, ні холод - вона все йшла та шукала дочку. Страждання нещасної матері викликали співчуття у бога Зевса. Повелів він зробити так, щоб за кожним кроком Деметри виростала квітка маку. Саму ж квітку створив бог сну Гіпнос, наділивши її магічними властивостями. Богиня щодня збирала ці красиві та незвичні квіти, а коли збирала великий букет, нарешті заспокоювалась і на деякий час засинала.

Створюємо маки

Для роботи нам потрібні підкладочна тканина червоного кольору – 15 грн за метр, чорні нитки “Муліне” - 10 грн. Також знадобляться ножиці, голка, свічка.

Спочатку із підкладочної тканини вирізаємо чотири кола діаметром від 7 до 5 сантиметрів з кроком у півсантиметра. Вони слугуватимуть пелюстками маків. Діаметр кіл залежить від того, якої величини квітка вам потрібна. Також можна використати іншу тканину чи стрічку.

Над свічкою нагріваємо наші кола по краю. Тканина плавиться і стягується. Ми отримуємо опуклі частини квітки. Їх потрібно поскладати одна на одну, починаючи з найбільшого діаметра. Підносити тканину надто близько до полум'я не можна. Навіть якщо вона не горить, кіптява від свічки її зіпсує.

Робимо серединку мака. Для цього намотуємо на пальці чорну нитку. З одного краю зв’язуємо отриманий пучок, а з іншого його розрізаємо.

Тепер залишилося пришити серединку до пелюсток - і мак готовий. Все швидко й просто. Цікавого вам рукоділля.

Христина РУДЬ

{photo_gallery id=3496|}

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Гарно! Просто!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up