Священик і парафіяни з Білозірки наліпили 5 тисяч пельменів на передову

Священик і парафіяни з Білозірки наліпили 5 тисяч пельменів на передову

Підтримати наших захисників на Сході вирішив священик з Білозірки Лановецького району Олексій Філюк.  Отець за підтримки благодійників закупив фарш та муку і запросив парафіян ліпити пельмені для бійців на передовій.

14 січня увечері у церковному будинку зібралися 30 жінок, які за чотири години наліпили 5 тисяч пельменів. Їх залили смальцем у пластикові відерця, так вони можуть довше зберігатися. Загалом на передову відправлять 65 літрів пельменів, повідомив Олексій Філюк.  

- Здається, 65 літрів це небагато. Але насправді це стільки роботи! - каже священик. - Але процес роботи був приємний, весь час ми колядували.

Відео дня

Пельмені, солодощі та листівки з Лановеччини передали у “Червоний хрест”, звідки їх повезуть на передову.

Пельмені для бійців отець з парафіянами ліпив вперше. Проте допомогу для захисників збирає постійно. Як каже, це безкінечний процес.

Нагадаємо, отець Олексій Філюк - священик-блогер, який став відомий на всю Україну. Чоловік створив групу у “Фейсбук” “Моя Лановеччина”, яка має понад 19 тисяч підписників. Щодня групу переглядають понад 100 тисяч користувачів. Отця Олексія люблять за його позитив, щирість та відкритість. А ще священик часто ділиться на відео з усіма своїми кулінарними рецептами. 

Читайте також: "Любіть людей і сипте цукор до кави": отець Олексій Філюк про церкву, кухню і прийомного сина
 



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • тарас

    якщо в мужика з бабою не лади - його тягне на барикади
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up