Партнер рубрики Події

Сюрпризу не буде: Надал - втретє мер Тернополя. Офіційні результати співпали з екзит-полом "20 хвилин"

Сюрпризу не буде: Надал - втретє мер Тернополя.  Офіційні результати співпали з екзит-полом "20 хвилин"
  • Результати голосування з місцевих виборів голосили сьогодні, 20 жовтня, на засідання територіальної виборчої комісії. 
  • Згідно з ними, втретє міським головою став Сергій Надал. 
  • Нагадаємо, що в день виборів журналісти редакції "20 хвилин" - єдині у Тернополі провели власний екзит-пол. І за підсумками опитування, лідирував зі значним відривом чинний міський голова Тернополя. 

 

Засідання зі встановлення результатів голосування з виборів до Тернопільської міської ради Тернопільського району Тернопільської області відбулося сьогодні о 10.00. Хоча на офіційній сторінці ТВК результати досі не оприлюднені, "20 хвилин" вдалося їх дізнатися.

Отже, як розділилися голоси кандидатів у мери та депутати міської ради, за підрахунками зі 103 виборчих дільниць міста? Нагадаємо, що 25 жовтня явка виборців у Тернополі склала 39%. Загалом зареєстровано 180347 осіб.

Офіційні результати – за міського голову

За даними ТВК, голоси розділилися наступним чином:

Відео дня

Сергій Надал – 74,59%, за нього проголосували 52876 осіб;

Іван Сороколіт – 5,9%, його підтримали 4171 особа;

Леонід Бицюра – 4,9%, за нього проголосували 3507 виборців;

Віктор Овчарук – 4,4%, його підтримали 3144 особи;

Віктор Гевко – 3,7%, йому віддали свій голос 2603 виборці;

Ірина Яремчук – 2%, за неї проголосували 1420 осіб;

Олександр Кравчук – 0,8%, він має 592 голоси;

Володимир Барна – 0,7%, у нього 501 голос;

Ігор Сцібайло – 0,6%, його підтримали 434 особи;

Олексій Станько – 0,5%, у нього 375 голосів.

Тож, як бачимо,чинний міський голова впевнено може говорити про те, що він переміг на місцевих виборах. Уже втретє. Можна провести аналогію з президентськими виборами, коли Зеленський набрав 73,22% голосів.

Не секрет, що пан Надал отримає у новій міській раді монобільшість. Адже, за результати голосування за партії, у раду потрапляють "Свобода", "Порядок. Відповідальність. Справедливість", "За майбутнє". Ще будуть депутати від "Європейської солідарності" та "Сили людей". Тож чи буде у цій раді хоча б невелика опозиція – побачимо і будемо розповідати на нашому сайті.

Результати голосування не стали несподіванкою для тернополян, а тим паче, вочевидь, і для самого міського голови. Ще добу тому він у Фейсбуці дякував за підтримку і обіцяв вирішити всі проблеми.

" І, хоча міський голова в Тернополі не змінився, я докладу усіх зусиль, щоб місто продовжувало змінюватися на краще з кожним днем. Разом ми закладемо ще більше парків, скверів та зелених зон, відремонтуємо ще більше доріг та дворів... І всі проблеми, не відразу, але одна за одною — вирішимо", - цитуємо Сергія Надала.

Яким були результати власного екзит-полу?

Також нагадаємо, що 25 жовтня журналісти редакції провели власний екзит-пол. Опитування на виході ми проводили на виході з восьми виборчих дільниць міста, які розташовані у різних мікрорайонах – "Дружба", "Канада", Центр, "Бам", "Аляска", "Східний", район "Шостого магазину". Загалом опитали 401 особу, задавали питання лише кожному десятому. При  такій вибірці похибка опитування могла скласти 5%. Результат екзит-полу в 4% для партії означає, що реальний результат в діапазоні "0 - 9%.

Детальніше читайте: Хто лідирує на місцевих виборах у Тернополі. Попередні незалежні результати опитування "20 хвилин".

За нашими даними, у першій п’ятірці – Сергій Надал з великим відривом (72,37%), Іван Сороколіт (7,23%), Віктор Овчарук (6,73%). Леонід Бицюра (4,99%), Віктор Гевко (3,49%). Інші дані – дивіться у графіці.

Хто став депутатом у Тернополі - читайте згодом на сайті "20 хвилин".

 

Від редакції 

Ми залишаємо цю статтю у безкоштовному доступі, щоб якомога більше людей знало про це. Підтримайте редакцію підпискою, і ми зробимо більше таких матеріалів.
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Sergey Sergey

    Скоро Надал буде там же де і Мединський !!!
  • Читач87

    Пенсіонерам - привіт!

    Igor Novak reply Читач87

    Фактично,пенсіонери мають таку ж мінімальну пенсію ,як мінімальна зарплата. Отже : мінімальна пенсія 1740-2500 грн.  + проїзд в транспорті 500 грн+ субсидія в більшості ,там де більше ніхто не прописаний  в,зимовий період біля 2.200 ,отже разом приблизно 5.000 грн.  на одного.     (((А якщо в молодої  жінкі мінімальна зарплата 5000грн ,проживає з дітьми , мінус ком послуги 2.000-2.500  ,проїзд 500 грн ,телефон 100 грн. Питання,як їй вижити?????     Так,це погано ,бо ще потрібно лікуватись ,де взяти гроші. ???
  • Igor Novak

    Проголосувало би більше людей ,але на жаль люди поїхали на роботу з закордон. Багато хворих,які не змогли проголосувати. Я голосувала за партію Європейську Солідарність ,Віктор Овчарук входить до неї.  Також я рада ,що Сергій Надал здобув перемогу,бо інші кандидати від партій : (Медведчуків, Коломойського.Пінчука,ахметова  ),які будуть дбати за  інтереси своїх господарів ) .   Попри всіх своїх недоліках ,Надал із всіх представлених  кандидатів  найкращий господар. Досить приємна людина ,розумна людина.
  • Дмитро Рюрикович

    Вибачте. А за кого було голосувати? За хамів?
    За Сороколіта?  Їй-богу - точно ні, а то він  лише вміє камерами місто завішувати й балакати. Пам'ятаю, як він колись нахамив мені на сайті вебкамер та ще й вимагав кучу грошей (нашій сім'ї не під силу), а я просто хотів зафіксувати корупціонерів і не тільки й оприлюднити через ЗМІ, бо по вул. Карпенка достатньо, хоча я йому не хамів. А потім на тому сайті опинився бані по айпі. Потім звернувся до В. Надала і можу подякувати йому, що він посприяв розбану на тому сайті.
    За Бицюру? Дякую, але - ні, бо він той, який знову ж нахамив, коли запитував його про план дій щодо кіно, хоча щодо книг культурно відповів, але все ж ухилився від відповіді. Надал відповів досить таки нормально.
    За Овчарука? Ні, бо це ще один хам, коли запитував щодо медицини. Надал тут провалив питання, але дякую йому, що не нахамив мені.
    За коміка Гевка? Ні, бо Ввін вміє тільки балакати ні про що й переходити на іншу тему, і теж хамити. Хоча щодо мовного питання, відповів правильно. Але Надал фактично так само відповів.
    За Яремчук? Ні, бо вона привласнює здобутки інших собі й ні на одне питання достойно не відповіла, а також хамка.
    За Кравчука? Омг, це точно відпад. Він зруйнує файне місто, зробить підлеглим російському впливу і ще нахамив, і відповідно він провалив усі питання, любить привласнювати чужі здобутки.
    За Барну? Доволі непогано партія висунула. Щодо книг та освіти цілком добре відповів, але Надал теж гарно впорався із цим запитанням.
    За Сцібайла? Ні, він має зв'язки з деякими булерами й полюбляє хамити. Але що медицини непогано відповів.
    За Станька? Та ну, хай ідуть ті хами під три чорти. Зрозуміло, нахамив мені щодо питання мови й культури.
    Я їм навіть не хамив. Не дочекався вибачення від хамів, тому вибір очевидний і зрозумілий. Якщо знайдеться хтось кращий за Надала, то наступного разу проголосую за того. Від наведених хамів - навряд чи дочекаюсь вибачень.
    У ради голосував більше за нормальних кандидатів (які мені відомі), ніж за партії. Але щось на 1-му окрузі їх було дуже мало, тому ледь визначився з трьома кандидатами: 1 - до міськради (за 1 партію), 2 - райради (за 2 партію), 3-облради (3 партію). Але на жаль саме ці кандидати згідно з попередніми результатами не пройдуть.(((
    У тім радий що і булери та вандали не проходять.)))

    Igor Novak reply Дмитро Рюрикович

    Ви праві!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up