Партнер рубрики Події

Тендер на утримання Тернополя у 2019-ому постійно зривають. Хто ж прибиратиме місто

Тендер на утримання Тернополя у 2019-ому постійно зривають.  Хто ж прибиратиме місто
  • Тернопільська влада не може провести тендер на утримання міста в 2019-ому через одну черкаську фірму, яка блокує процес.
  • Дві фірми, які виграли торги у 2018-ому, уже вичерпали всі виділені кошти.
  • Хто ж прибиратиме місто у 2019-ому? Про це йшлося на виконкомі міської ради 13 лютого. 

- Ще у листопаді 2018-ого року ми оголосили тендер на утримання міста 2019-ому, - каже начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. - Це міжнародний тендер, тому процес триває більше двох місяців при умові, що все проходить добре. Але, як тільки ми підходимо до питання процедур, з'являється черкаська фірма "Свій лад", яка подає скарги в антимонопольний комітет і каже, що ми ставимо дискримінаційні умови. А які у нас умови? Ми хочемо, щоб база із піском, технікою була не далі Тернопільського району. Хоча би. Зрозуміло, якщо вона у Львові, то вона нам непотрібна. А та фірма пише, що це дискримінація, бо база може бути де завгодно.

Такі скарги, як каже пан Соколовський, антимонопольний комітет підтримує і тендер затягується ще на два місяці. Коли управління міняє умови і вказує, що база може бути на відстані 20 км від Тернополя, в останній день проведення торгів черкаська фірма знову пише скаргу. Тому управління постійно оголошує про торги повторно, змінює правила і чекає.

- Крім цієї фірми, є ще інші учасники тендеру, які не мають жодних зауважень, - продовжує пан Соколовський. - Але ми вже маємо офіційну відповідь від СБУ, що вони вивчають це питання, бо це блокування роботи. 

Відео дня

Тим часом фірми, які виграли тендер у 2018-ому році, - ТОВ "Авакс Проф" та КП "Міськшляхрембуд" - уже вичерпали всі кошти.

- Ми завжди тій фірмі, яка виграла тендер, продовжуємо фінансування на двадцять відсотків від попередньої угоди, - пояснює начальник управління. - Тобто у 2019-ому "Авакс Проф" отримав ще близько чотирьох мільйонів, а "Міськшляхрембуд" близько трьох на прибирання міста. Але ці кошти вже вичерпані. А коли будуть наступні торги, враховуючи ситуацію із черкаською фірмою - невідомо.

Тому виконком міської ради 13 лютого дав дозвіл на продовження фінансування роботи "Авакс Проф" та "Міськшлярембуду", щоб уникнути конфліктних ситуацій щодо утримання міста.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up