"Жодних пакетів і жодних проблем": теребовлянець зробив відео із екошопінгу

"Жодних пакетів і жодних проблем": теребовлянець зробив відео із екошопінгу
  • Макарони теребовлянець Петро Мазепа просить набирати у спеціальні тканинні екопакетики, м'ясо можна купувати одразу в пластикові контейнери.
  • Чоловік переконаний, робити покупки без шкоди ндля довкілля не лише правильно, а й зручно. 

 

Громадський активіст Петро Мазепа із Теребовлі разом із депутатами Тереребовлянської молодіжної міської ради провів відо-майстерклас із правильного шопінгу без поліетилену.

- В світі існує такий рух Zero Waste, який перекладається як "нуль відходів". Тому я вирішив показати як можна купити будь-який товар без використання поліетилену, - каже Петро Мазепа. - Починати потрібно з себе. Найголовніше, це все свідомо спланувати і перед тим приготувати свої ємкості та еко-пакети. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Депутати Молодіжної ради проходять навчання за програмою "Молодіжний працівник", і в рамках цього навчання ми отримали завдання провести захід у громаді із великою кількістю залучених волонтерів, - розповідає депутат Теребовлянської молодіжної міської ради Лілія Соха. -  Тому ми вирішили провести екотиждень в ОТГ, кожен день якого мав іншу програму. В рамках цієї програми ми вирішили зняти такий відео-ролик, щоб про такий досвід дізналось якомога більше людей. 

Окрім того молоді активісти провели майстер-клас із виготовлення екоторбинок з мінімальною затратою матеріалів.

А що думаєте ви про покупки без поліетилену? Готові спробувати? Відповідь залишайте у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • тойво

    Просто треба встановити ціну за один пакетик 1 грн.І вже не будуть брати їх,треба чи не треба.
  • Єврей

    Респект!
    В Львові час від часу відбуваються дні без поліетилену, в магазинах немає одноразових кульків для фруктів і т.д., і не продаються великі поліетиленові пакети. Натомість є паперові пакети та еко-сумки. Люди звикнуть до цього і можна на місцевому рівні повністю заборонити.
  • Василиса

    Клеїти стікер безпосередньо на в'язку бананів (чи лимон, чи капустину) може кожен вже зараз. Бісить. Люди бездумно пакують, бо пакетики безкоштовні (так мені і одна знайома сказала - а чого не покласти, безкоштовні ж). А носити контейнери ще не скоро будуть, тим більш масово.

    Поки збудують підприємства з переробки сміття, магазини вже мають впроваджувати плату за пакети, а також почати продавати полотняні торбинки для круп. На рівні держави заборонити виготовлення одноразових пакетів з поліетилену, натомість випускати целофанові, з крохмалю тощо.

    Petro Mazepa reply Василиса

    В Україні понад 100 підприємств, які переробляють практично усі види сировини. Я так розумію, що вам це не було відомо.
  • Юрєц

    та теребовля на кожнім кроці бля...то ж новини ТЕРНОПОЛЯ 20 ХВИЛИН. хочу читата про те що в місті робиться а не по закутках цивілізації

    Новини Тернополя 20 хвилин reply Юрєц

    На сайті є ще безліч інших новин. Про Тернопіль.
    Дякуємо, що читаєте
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up