Партнер рубрики Події

Територія "Дністровського каньйону" зросте на 900 гектарів

Територія "Дністровського каньйону" зросте на 900 гектарів

Указ «Про зміну меж національного природного парку «Дністровський каньйон» Президент України Петро Порошенко підписав 17 квітня. 900 гектарів, на які збільшилася територія національного природного парку, дозволять не тільки розширити його територію, а й вирішити цілу низку проблем, в тому числі, й екологічного характеру. 

Загалом межі природного парку «Дністровський каньйон» на Тернопільщині складають майже 13 тис. га. Розширюючи на 900 га площу каньйону передбачено, що 700 га буде під охороною, а 200 – в інших користувачів, які матимуть змогу розвивати інфраструктуру для рекреаційного освоєння цієї території.

«Ми закликаємо бізнес працювати над реалізацією туристичних проектів, які будуть розвивати туристичну інфраструктуру на Дністрі. Такі проекти ми заохочуватимемо та підтримуватимемо. Гадаю, це добрий крок, який дасть результат для всієї області. Нарешті також вирішиться проблематика, довкола якої велися дискусії щодо забудови річки та знищення флори і фауни. Бо ми навпаки розширяємо території заповідників, збільшуємо території парків та створюємо умови для розвитку природи», – пояснив Степан Барна.

Водночас, він звернувся до жителів Тернопільщини, особливо тих районів, які межують з річкою Дністер – Монастириського, Бучацького, Заліщицького та Борщівського, долучитися до акції «За чистий Дністер» та впорядкувати узбіччя Дністра, почистити береги тощо.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up