Партнер рубрики Події

Тернопіль хотіли б перетворити на технічний Діснейленд

Тернопіль хотіли б перетворити на технічний Діснейленд

На базі Клубу соціальних ініціатив пройшла міні-конференція «Туристичні перспективи Тернополя: ідеї, концепції, реальність». Вчені та працівники туристичного бізнесу пропонували різні варіанти підвищення інтересу до нашого міста.   

Початок літа знову поставив питання про те, скільки туристів приїде цього року до Тернополя. Минулого року файне місто відвідало 50 тисяч людей, і тенденція до росту спостерігається вже п'ятий рік поспіль. Однак перетворитись у туристичну мекку Тернополю поки не вдається.  Як добитись збільшення людського потоку, який тече до Тернополя обговорювали декілька десятків спеціалістів туристичної галузі.

Серед поданих пропозицій можна було почути і складні технологічні пропозиції, і прості рецепти «косметичних» оновлень в тернопільському туризмі. Наприклад, запрошений назустріч професор  Віталій Глиницький говорив про далекосяжні плани.    

 - Ми повинні розробляти інтерактивні голографічні маршрути по місту, в яких реальні краєвиди міста трансформуватимуться в пристроях доповненої реальності, - каже він. - До прикладу, турист зупинившись навпроти якого-небудь пам'ятника, надягнувши спеціальні окуляри зможе бачити, як місто виглядало в різні епохи. Такі технології уже використовують в Південній Кореї, і з кожним днем вони дешевшають. Нам потрібно розробити концепцію Тернополя не просто затишного міста із залишками європейської архітектури, а зразу перестрибнути в XXII століття.

Відео дня

Говорили на конференції і про побудову іміджу Тернополя як інноваційного міста із своїм власним обличчям. Наприклад, менеджер із туризму Тарас Гонтар розповів про перспективи наукового туризму, який набирає популярності у світі.

 - Ви напевно знаєте, що Тернопіль сприймають, часто як таке декоративне місто, прикрасу, яка милує око, але розуму нічого не дає, - каже він. - Думаю, з відкриттям Наукового центру, із активізацією технопарків, які існують  в Тернополі про людське око, туристи частіше приїжджатимуть у місто. Тоді людей будуть притягувати зручні лабораторії та технічні дива, які тут знайдуться. Я взагалі виступаю  за перетворення міста в технічний Діснейленд. Тоді виникатими контраст між патріархальним, природнім виглядом міста і його технічним наповненням.

Всі зауваження і пропозиції учасників, а їх було більше сотні, внесли в протокол, який запропонують розглянути депутатам міської влади і гуманітарним управлінням міста. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Батути та шашлики з пивом ваш рівень. Рівняйтесь на Галицькі дефіляди, там хоч є креатив та соціальна складова.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up