Партнер рубрики Події

Тернопіль: хто відповідає за безпеку атракціонів

Тернопіль: хто відповідає за безпеку атракціонів
Комунальних гойдалок у парках міста 14. Всі вони «у віці», однак Експертний центр з обстеження атракціонів дав «добро» на їхню діяльність. Невдовзі вони всі запрацюють.

 

До редакції звернулась тернополянка Тетяна Бількевич. Жінка цікавилась, чому, коли перед святами відкрили сезон парків, атракціони не працювали.

– Чимало людей на свята родинами йшли до парків, – скаржилась жінка, – а для дітей, окрім як на безкоштовних гойдалках, розваг не було. Майданчики були вщент переповнені, і дітки нерідко штовхались та кулаками «відвойовували» собі місце. Закінчувалось все плачем і зіпсованим відпочинком.

Відео дня
> Жінка також цікавилась, коли запрацюють атракціони у міських парках та чи безпечними вони є для діток.

Запитання ми адресували до в. о. директора КП «Об’єднання парків» Богдани Олещук.

  • Скільки у міських парках є атракціонів, чому вони досі не працюють і коли відновлять роботу?

 – Атракціонів є 14, всі вони не нові, але працюють добре. Нових, на жаль, цього сезону не відкриємо. Не працювали атракціони раніше, бо комісія Експертного центру з обстеження атракціонів перевіряла їхній стан. Були дрібні зауваження, які ми швидко усунемо. Тому вже з понеділка (20 травня – прим. ред.) комунальні атракціони працюватимуть.

  • Скільки вартують розваги?  Чи різниться ціна на «дитячий» та «дорослий» квиток?
  • Всі вартують 3-10 грн., і різниці дитячий-дорослий немає. Найдешевші дитячі качалки по 3 грн. «Грибок», «Берізка» і «Юнга» (у «Топільче» та парку Національного відродження – прим. авт.) коштують 4 грн. за сеанс. Покататись на оглядовому колесі «потягне» 7 грн., а найдорожчі – 10 грн. – «Клоун» та «Автодром», що у «Топільче». У вихідні в парку ім. Шевченка ще працюють водні велосипеди – 30 хв. за 10 грн.  
  • Який відсоток від вартості квитка йде до міського бюджету? І на що витрачають решту?
  • 20% ПДВ + 19% податок на прибуток – оце в бюджет. Решта – чималий відсоток на електрику, зарплату працівникам та обслуговування атракціонів.
  • Хто перевіряє безпечність міських атракціонів? І хто несе відповідальність у разі нещасного випадку?
  • Щодо комунальних – Експертний центр з обстеження атракціонів. Конструкції не нові, але працюють. Окрім того, до кожного атракціону «прикріплений» механік з технічною освітою, який стежить за справністю. Як не дай Бог щось станеться з нашої вини, відповідальність несе «Об’єднання парків». Якщо серйозна поломка – ті, хто давали експертну оцінку атракціонам.
  • Чи контролюєте ціни, які встановлюють орендарі?
  • Ми не маємо права керувати ціновою політикою підприємців. Вони ж несуть відповідальність за технічний стан атракціону і безпеку відвідувачів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    а мені автодром подобається ще з дитинства. ще б реставрували ті старі ігрові апарати, що були в парку Топільче. а на колесо я не сяду. мені страшно. бо воно таке вже старе, що здається - розсипеться.
  • Anonymous

    А які класні атракціони в інших краінах,Скільки ще десятиліть ми будемо мучитись на своіх качельках,Онуки маленькі і не розуміють ту убогість,, а нам сумно , роки ідуть,а змін немає,,,
  • Anonymous

    прийдеш з дітьми в парк, глянеш на ті "атракціони" і така печалька бере.... по 30 років тій "ромашці" і "веселим гіркам" мене колись батьки на них водили - а зараз 21століття, а все як за совка лишилось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів»: Зеленський 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up