Партнер рубрики Події

Тернопіль і Бережани готуються до обмежень: що заборонено і як будуть працювати школи та транспорт?

Тернопіль і Бережани готуються до обмежень: що заборонено і як будуть працювати школи та транспорт?
  • У зв'язку з внесенням Тернополя і Бережан до "червоної зони" з 28 вересня там будуть діяти відповідні обмеження.
  • Повний список - читайте в матеріалі.

Сьогодні, 24 вересня, було прийнято рішення щодо заходів для цих двох міст. Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, в Бережанах фіксують найвищий показник інцидентності за останні 14 днів - понад 688 випадків на 100 тисяч населення. Це більш ніж у шість разів більше, ніж середній показник в Україні. І у 17 разів більше, ніж базовий показник, який становить 40 на 100 тисяч населення, повідомляє РБК-Україна.

Степанов зазначив, що на засіданні державної комісії ТЕБ та НС за участю регіональної комісії Тернопільської області та представників місцевих органів влади вирішили, що з 00:00 28 вересня будуть діяти наступні обмеження:

Відео дня
  • посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення. Висадка дозволяється;
  • прийом відвідувачів установами культури, кафе, ресторанами, ТРЦ, спортивними центрами та іншими розважальними закладами (в тому числі кінотеатрами);
  • заборонена робота закладів торгівлі, але з винятками. Дозволяється торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, ліками, медичними виробами, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом.
    Також дозволено ведення банківської і страхової діяльності, медичної і ветеринарної практики, роботу АЗС, СТО, об'єктів поштового зв'язку та ремонт комп'ютерів;
  • заборонено відвідування соціальних або реабілітаційних установ. Крім установ, які надають соціальні екстрені послуги, роботи центрів обліку бездомних і так далі.

Степанов додав, що регіональна комісія ТЕБ та НС пообіцяла запровадити особливий порядок роботи міського транспорту.

"А також будуть певні особливості щодо навчального процесу. Всі ці особливості... в тому числі змішане навчання, наскільки ми зрозуміли, у школах... Вони всі, на нашу думку, тільки позитивно вплинуть на захворюваність", - зазначив міністр.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ivan Tsishetskiy

    Дав би бог щоб коледжі закрили на дистанційне навчання.
  • Юлія Пономарьова

    Опублікуйте будь ласка  розклад маршруток тролейбусів  під час червоної зони.
  • СТУГНА-П

    Що вони там соплі жують нехай скажуть конкретно ,а то школа хер поймеш , як будуть ринки працювати теж хер поймеш ,як буде транспорт працювати теж хер поймеш . Є червона зона значить треба виконувати ті пункти(зупинка транспорту ,карантин у школах ,закриття барів і ресторанів,кінотеатрів і далі за списком) . Так получиться ,що знову почнуть нити ,що нам байдуже на червону зону і знову купа хворих. Любите фестивалити ,влаштовувати випускні , влаштовувати безглузді рекорди ,масові гуляння ,то вмійте відповідати за свої дурні вчинки .

    P Zyuber reply СТУГНА-П

    Мер всьо порішає, як раніше вже то робив. Вірю у всю владу!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up